V stadionski seriji, ki v ligi NHL poteka od leta 2014, je bil to deseti obračun, skupno že 30 tekma NHL na prostem skupaj z zimsko klasiko, od tega drugi, na katerem je igralo moštvo kraljev. Pred petimi leti, 21. februarja, je namreč obračun potekal na stadionu Levi's v Santa Clari. Takrat si je gostujočo zmago Anžeta Kopitarja in soigralcev proti San Joseju z 2:1 ogledalo kar 70.205 gledalcev, kar je še vedno največ v dosedanjih obračunih te serije.

Tokrat si je dvoboj ogledalo 43.574 gledalcev, videli pa so simultanko Kanadčana Tylerja Toffolija, ki je dosegel vse tri gole gostov na tekmi. Pri dveh mu je podal 32-letni Hrušičan, ki je tako še 13. v 14 sezonah v najmočnejši hokejski ligi na svetu presegel mejo 50 doseženih točk. Trenutno je pri številki 51 za 17 golov in 34 podaj.

V obračunu je sicer prevladovalo domače moštvo, nerešljiva uganka pa je bil predvsem vratar Los Angelesa Jonathan Quick, saj je na koncu zbral 32 obramb. Toffoli je prvič iz neposredne bližine zadel po 14 minutah, ko je izkoristil podajo Alexa Iaffala. Največ dela pa je z odvzetim ploščkom za vrati opravil Kopitar.

V nadaljevanju je Colorado pritisnil in prek Samuela Girarda prišel do izenačenja v 40. minuti, ravno v trenutku, ko je Quick pobiral izgubljeno palico v gneči pred svojim golom.

Ko se je že zdelo, da bo zmagovalca obračuna odločil podaljšek, sta na sceno stopila Kopitar in Toffoli, ki sta 55 sekund pred koncem obračuna zrežirala drugi zadetek kraljev. Hrušičan je dobil sodniški met, 27-letni Kanadčan pa je v drugem poskusu le premagal Čeha Pavla Francouza, ki je v zadnji tretjini zamenjal poškodovanega Nemca Philippa Grubauerja.

»Nismo najbolje začeli, nato pa smo našli pravi ritem. Niti ni pomembno, kako lepi so zadetki, pomembno je, da najdejo pot v mrežo. Tyler je našel plošček po osvojenem sodniškem metu in na srečo zadel,« je o obračunu dejal Anže Kopitar.

Zadnji zadetek je Toffoli pet sekund pred koncem dosegel v prazno mrežo po lepi podaji slovenskega zvezdnika, ki je s tem zabeležil svojo 939. točko v karieri na 1062. tekmi.

»Malce je bilo mrzlo,« je o minus 8 stopinjah Celzija na 1839 metrih nadmorske višine z nasmeškom na obrazu po tekmi razlagal Kopitar: »Tekme na prostem so v osnovi takšne, da si želiš mrzlo vreme. Upal sem na naletavanje snega, ampak tudi to bo v redu.«

Slovenski hokejski zvezdnik kar ni mogel skriti nasmeška, tekmo pa je označil kot eno najljubših v karieri na prostem »Lepo je biti del takšne tekme. Adrenalin je na tako visoki ravni, da pozabiš na nadmorsko višino in mraz. To je bila zame najlepša tekma na prostem. Za kaj takega mora biti malce hladneje kot v Kaliforniji. No, najlepše je vseeno zmagati v takšnem obračunu,« je na pomembnost izida spomnil Kopitar, ki pa s sezono ne more biti najbolj zadovoljen.

Kralji kljub dvema zaporednima zmagama še vedno ostajajo na dnu zahodne konference, Anaheim jim beži za šest točk, končnica, ki je letos moštvo iz mesta angelov ne bo videlo, pa je oddaljena 19 točk.

Naslednja tekma, 60. v sezoni, kralje čaka v noči iz torka na sredo, ko bodo gostovali v Winnipegu.

Na ostalih obračunih sta z mrtvim tekom na vrhu vzhodne konference nadaljevala Boston in Tampa Bay. Kosmatinci so s 4:1 ugnali zadnje moštvo lige Detroit, strele pa so za deseto zaporedno zmago ugnale Philadelphio s 5:3. Dolgo časa vodilno moštvo Washington pa je izgubilo še tretjič v zadnjih štirih dvobojih. Tokrat je bila s 3:1 od prestolnikov boljša Arizona.

Vodilno moštvo zahoda St. Louis je na domačem ledu izgubilo proti Nashvillu, Edmonton pa je na krilih najboljšega strelca lige, Nemca Leona Draisaitla, prišel do gostujoče zmage proti Floridi s 4:1. Nemec je vknjižil gol in podajo za skupno že 92 točk v tej sezoni.

Zmag so se v noči na nedeljo veselili še San Jose Sharks, Toronto, Chicago, Vegas in Dallas.