Skoraj dve leti so bili jeseniški hokejisti brez zmage na tivolskem ledu. Toliko časa tudi traja prevlada Olimpije v slovenskem hokeju. Četrtkov večer pod Šišenskim hribom je nakazal, da bi se trend na derbijih lahko začel hitro obračati.

Redni del alpske lige je pozabljen, ogrevanje za končnico v skupini zmagovalcev je že po prvem od desetih krogov naznanilo spremembe v razmerju moči med najboljšo šesterico. Olimpija si je v rednem delu nemara celo prehitro zagotovila prvo mesto, saj so jo tekme brez pravega motiva uspavale. To je bilo vidno tudi na obračunu z Jesenicami, ko ljubljanska igra nikakor ni stekla. Tivolski hokejisti so se zbudili šele v zadnji tretjini, kar je bilo premalo, da bi se izognili grenkemu porazu. Prvemu proti Jesenicam v letošnji zimi, ki bi lahko imel posledice tudi na naslednjih tekmah. Že jutrišnji preizkus v Asiagu bo razkril značaj prvega favorita za naslov prvaka, odločale bodo tudi reakcije mladega trenerja Gregorja Polončiča.

Jeseničani so po enajsti zaporedni zmagi v silovitem naletu in bodo v končnici zelo nevarni za vsakogar. Izvrstno formo je ujel Antoine Bonvalot, ki je postal najboljši vratar alpske lige. Gorenjske hokejiste krasita disciplinirana igra in velika želja po uspehu. Trener Mitja Šivic ocenjuje, da njegovo moštvo slovi po najboljši telesni pripravljenosti, kar bo pomembno v zgoščenem urniku tekmovanja. Premora za najambicioznejše udeležence tekmovanja odslej ne bo več, Jesenice pa že jutri ob 18. uri čaka nov izziv, ko v Podmežaklo prihaja podprvak Brunico.