Štiriindvajsetletnik je ostro odgovoril na izjave svojega nekdanjega trenerja pri poljskem moštvu Przemyslawa Michalczyka, ki je v uradni izjavi kluba konec januarja dejal, da se je Štern izkazal za »nezrelega igralca s šibko psiho, ki ga najverjetneje mika zgolj boljša finančna ponudba«.

V izjavi za javnost, ki jo je 24-letnik poslal na spletni odbojkarski portal WorldofVolley, je zapisal: »Zaradi netočnih poročil ter številnih medijskih vprašanj glede mojega odhoda iz BKS Visla Bydgoszcz, se čutim dolžnega pojasniti situacijo,« je začel. »Kot profesionalni odbojkar sem v zadnjih mesecih dal vse od sebe, da pripomorem k najboljšim predstavam in rezultatom kluba. Toda kljub moji popolni zavzetosti in prizadevanjem, klub več mesecev ni izpolnjeval številnih dogovorjenih obveznosti.«

Nadalje je Štern dejal, da se je odločil zaščititi svoje interese, pri čemer je najel športno pravno firmo Cresta. Nekdanjemu klubu je dal čas, da popravi situacijo, kar pa so po njegovem pisanju zamudili. Zaradi tega je enostransko prekinil pogodbo.

»Namesto netočnih informacij in obrekovanj bi bilo bolje, da klub izplača zamujene obveznosti, ki mi pripadajo. Odločen sem, da bom odšel na Evropsko odbojkarsko zvezo (Cev) in zahteval, kar mi pripada za moje delo profesionalnega odbojkarja,« je še pristavil korektor slovenske odbojkarske reprezentance.

Šternov nekdanji klub se je po pisanju poljskih medijev obrnil na Mednarodno odbojkarsko zvezo (FIVB), kjer bodo skušali zaščititi lastne interese in izterjati odškodnino, ki jim po njihovem mnenju pripada.

Štern je bil sicer do prekinitve sodelovanja najbolj učinkoviti odbojkar Bydgoszcza, 31. januarja pa je prestopil v vrste turškega Halkbanka.