Pred odbojkarji ACH Volleyja je le še ena tekma v najmočnejšem evropskem odbojkarskem tekmovanju. Zaradi prenove tivolske dvorane bo odigrana v Stožicah, nasproti pa jim bo stala vodilna ekipa skupine B Fakel Novi Urengoj. Cilj Rusov je jasen – zmaga in osvojitev prvega mesta, ki prinaša četrtfinale, medtem ko bo naloga Ljubljančanov, da čim dražje prodajo svojo kožo. Slovenski prvaki so že pred časom ostali brez realnih možnosti za napredovanje, zato trener Matija Pleško napoveduje, da bodo priložnost dobili tudi igralci, ki jim običajno namenja manj igralnega časa. Če ne drugega, ga bodo v to bržkone prisilile kar poškodbe, saj najverjetneje znova ne bo mogel računati na Mateja Köka, zdravje pa je ponagajalo tudi Juretu Okrogliču. Na pomoč pri treningih so jim zato priskočili tudi igralci, ki niso člani kluba, kar v letošnji sezoni ni redkost.

»Za Ruse je pomembna vsaka točka, zato bo borba odprta. Glede na to, da smo nekaj treningov v Stožicah že opravili, menjava dvorane ne sme biti izgovor za morebitno slabšo igro. Mogoče bo to celo plus, saj ima Fakel manjšo dvorano. Poleg tega ne bo nastopil niti Egor Kliuka, ki je bil na prvi tekmi ključen mož, da so nas premagali,« skuša ostati optimističen Matija Pleško.

Liga prvakov, 6. krog, skupina B, danes ob 13. uri: Kuzbas Kemerovo – Berlin Recycling Volleys, ob 18. uri: ACH Volley – Fakel Novi Urengoj, vrstni red: Fakel Novi Urengoj 11, Kuzbas Kemerovo 10, Berlin Recycling Volleys 6, ACH Volley 3. rk