Slovenija je imela v Luksemburgu dve različno razpoloženi igralki. Kaja Juvan je v štirih nastopih izgubila le enkrat, najvišjeuvrščena Slovenka na tekmovanju, Tamara Zidanšek, pa je od petih partij dobila le eno.

Kaja Juvan je prvi poraz doživela šele v zadnjem nastopu, igri parov, ki je odločala o napredovanju. Potem ko je prej zanesljivo dobila vse partije, dve med posameznicami in eno v parih, vključno z uvodnim dvobojem s Srbijo proti vrstnici Olgi Danilović, jo je kapetan Andrej Kraševec v zadnjem trenutku uvrstil v igro dvojic namesto Dalile Jakupovič.

Toda Juvanova in Zidanškova nista bili kos navezi Aleksandra Krunić/Nina Stojanović, ki je slavila s 6:4 in 6:4 ter se tako ob Poljski prebila v višji rang tekmovanja.

Dvaindvajsetletna Zidanškova je prvi dan izgubila proti turški predstavnici, v četrtek je bila poražena med dvojicami, v soboto, ko bi lahko Sloveniji prinesla aprilski dvoboj za uvrstitev v kvalifikacije za svetovno skupino pokala Fed, pa je bila nemočna še proti Nini Stojanović (6:4, 7:5). Edino zmago je zabeležila prvi dan proti Turčiji v dvojicah.