Aktualni hrvaški prvaki bodo v spomladanski del sezone vstopili v soboto z gostovanjem v Koprivnici pri Slavenu. Kljub udobni prednosti na lestvici – pred drugim Hajdukom imajo Zagrebčani dvanajst točk prednosti, pred Rijeko na tretjem mestu še točko več – so izbranci Nenada Bjelice trdo trenirali.

Ekipa je med zimskim premorom ostala brez prvega zvezdnika, Katalonca Danija Olma. Enaindvajsetletnik se je po petih letih igranja v Zagrebu preselil v vodilni klub nemške bundeslige, rdeče bike iz Leipziga je stal med 18 in 20 milijonov evrov. S tem sicer ni postal najdražji prestopnik v zgodovini Dinama (in s tem hrvaške lige), saj je Juventus pred tremi leti in pol za Marka Pjaco plačal 23 milijonov evrov. Toda ob vseh dodatkih – Dinamo bo dobil dodatna dva milijona ob vsaki uvrstitvi Leipziga v ligo prvakov z Olmom v ekipi, pri naslednji prodaji Katalonca pa dvajset odstotkov celotne odškodnine – bi lahko številke hitro presegle za hrvaško ligo nepredstavljivih trideset milijonov evrov. »Spremljal sem, kaj se je dogajalo v Leipzigu v zadnjih letih in klub me je pritegnil s svojo filozofijo razvoja mladih igralcev. Je idealno mesto za razvijanje talenta, zato upam, da bomo s klubom čim dlje v vrhu bundeslige,« je svoj odhod v Nemčijo pojasnil Dani Olmo.

Nekdanji otrok Barcelone ni bil edini igralec, ki je pozimi zapustil Dinamo. Poleg njega je Zagrebčane zapustil še Mario Šitum (Kayserispor), na posodo pa so odšli Ivo Pinto, Dinko Horkaš in Marko Lešković. A dogajanje še ni končano, saj prestopni rok na Hrvaškem traja do 17. februarja. »Trenutno nimamo potrebe po prodaji igralcev, a če pride visoka ponudba za kogar koli, moramo razmisliti. A trenutno je ni na vidiku. Pričakujemo, da bo več odhodov poleti po evropskem prvenstvu,« je za hrvaške medije dejal trener Dinama Nenad Bjelica. Da ga odhod Olma ne skrbi preveč, je potrdil z naslednjimi besedami: »Zdaj se na sredini igrišča odpira prosto mesto, za katerega se bodo bojevali Majer, Gojak, Ivanušec… Vsi so bili na vrhunskem nivoju med pripravami, zato ne pričakujem težav.«