Vodilna trojica hrvaškega nogometnega prvenstva – Dinamo Zagreb, Hajduk Split in Rijeka – jo je v drugem spomladanskem krogu državnega prvenstva odnesla brez praske. Dinamo je na stadionu Maksimir premagal Gorico (2:0), Hajduk je bil na Poljudu boljši od Lokomotive Zagreb (1:0), Rijeka pa je doma ugnala Slavena Belupa (1:0). Dinamo ima še vedno zajetno zalogo točk pred večnim tekmecem Hajdukom. Razlika znaša dvanajst točk. Rijeka ima na tretjem mestu štiri točke zaostanka za Hajdukom.

Bolj kot razmere v hrvaškem prvenstvu pa je v južni soseščini minuli teden odmevala zmaga Rijeke nad Dinamom v četrtfinalu pokalnega tekmovanja. Rečani so favorizirane Zagrebčane izločili po zmagovitem golu Antonia Mirka Čolaka. »Vsaka zmaga pomaga pri dvigovanju vzdušja. Najprej bi izpostavil igralce, ki so se odlično odrezali že med zimskimi pripravami. Tekma z Dinamom je pokazala novo dimenzijo našega moštva. Nasprotnik je imel več kakovosti, nas pa je krasila borbenost. Želim, da Rijeka s tako podobo nadaljuje tudi v prvenstvu,« je povedal trener Simon Rožman.

Tako kot pri Olimpiji se tudi v Rijeki zatika pri prodaji kluba. Predsednik reškega kolektiva Damir Mišković po vsej Evropi poskuša najti vlagatelje, ki bi prevzeli klub, a tako kot Milan Mandarić pri tem ni najbolj uspešen. »Na žalost nihče nima interesa za nakup, čeprav ima Rijeka svoj stadion in kamp, urejene finančne razmere, strastne navijače in rezultate, bogato zgodovino…« je za Sportske novosti povedal Damir Mišković.