Potem ko si je sinoči ob Barceloni in Leipzigu, ki sta že bila uvrščena v izločilne boje, napredovanje v osmino finala lige prvakov priigralo še šest moštev, bosta danes znana zadnja dva potnika v drugi del tekmovanja. Bayern, Juventus, Manchester City, PSG, Real Madrid in Tottenham so si to že izborili, trepetali pa bodo še pri Dinamu Zagreb, Šahtarju, Atalanti, Atleticu Madrid in Bayerju.

Še pred zadnjim krogom si je prvo mesto v skupini A izboril PSG, drugo pa madridski Real. Francosko in špansko moštvo bosta tako danes bržčas nastopili v rezervnih postavah, vseeno pa njuni tekmi ne bosta nepomembni. Vsaj z vidika Cluba Brugge in Galatasaraya ne, saj se belgijsko in turško moštvo borita za tretje mesto in s tem pomlad v evropski ligi. V boljšem položaju je Club Brugge, ki ima tri točke in gosti Real Madrid. Galatasaray ima dve, ob tem pa gostuje v Parizu pri PSG.

Podobna situacija je v skupini B, kjer bo Bayern osvojil prvo, Tottenham pa drugo mesto. A nemško in angleško moštvo se bosta v Münchnu pomerili med seboj, tako da ne bosta imeli vpliva na potnika v evropsko ligo. O tem bosta v Atenah odločala Olympiakos in Crvena zvezda. Moštvo trenerja Vladana Milojevića je prvi medsebojni obračun v Beogradu dobilo s 3:1 in vknjižilo edine tri točke do zdaj, medtem ko ima grško moštvo zgolj eno. Če Zvezda torej proti Olympiakosu ne izgubi, bo spomladi evropsko pot nadaljevala v evropski ligi.

Precej bolj so stvari zapletene v skupinah C in D. V skupini C je jasno zgolj to, da si je mesto v osmini finala in vlogo nosilca na žrebu zagotovil Manchester City. Šahtar je za zdaj zbral šest, Dinamo pet in Atalanta štiri točke. Ukrajinsko moštvo si napredovanje zagotovi z zmago proti Atalanti ali remijem, če Dinamo ne premaga Manchestra Cityja. Hrvaški prvak mora za pot v osmino finala premagati Manchester City v Zagrebu, hkrati pa upati, da Šahtar na kolena ne spravi Atalante. Tudi možnosti moštva trenerja Giana Piera Gasperinija, pri katerem zaradi poškodbe, ki jo je staknil v 28. minuti zadnje tekme italijanskega prvenstva proti Veroni in moral zapustiti igrišče, ne bo igral slovenski reprezentant Josip Iličić, niso majhne. Na gostovanju morajo premagati Šahtar, hkrati pa Dinamo Petra Stojanovića ne sme ugnati Manchestra Cityja.

V skupini D je prvo mesto že oddano Juventusu, Lokomotiva iz Moskve pa bo zadnja. Atletico Jana Oblaka, ki je zbral točko več od Bayerja, bo gostil prav rusko moštvo. Če bo uspešen, bo druga vstopnica za osmino finala njegova. Tako bo tudi v primeru, če izgubijo in Bayer ne premaga Juventusa.