Industrijska cona Grosuplje je bila, kljub temu da je bil delovni dan, dopoldne zavita v srhljivo tišino, ki jo je tu in tam prekinil jok ali krik obupa. V družinskem podjetju Fama Plus se je namreč zgodila tragedija. Policija, ki je s trakom zavarovala del območja, je bila s podatki skopa, a glede na njihove uradne in naše neuradne podatke je mogoče razbrati potek grozljivih dogodkov, ki so pretresli Slovenijo.

Nekaj pred deveto uro zjutraj je 44-letni moški, državljan Slovenije, že na parkirišču lovil 27-letno žensko, ki se je zatekla v stavbo, najverjetneje tisto, ki je poleg sedeža fasaderskega podjetja, v katerem je bila direktorica. Moški ji je sledil in jo ustrelil. »Kljub zdravniški pomoči, ki so ji jo ponudili na kraju, je oškodovanka umrla,« je potrdil vodja kriminalistov Valter Zrinski. Njen krvnik je bil po neuradnih informacijah njen nekdanji partner, spet drugi so pripovedovali, da je bil z njo zgolj obseden in naj bi jo že dalj časa zalezoval. Kakorkoli že, po streljanju se je odpeljal, kmalu zatem pa so ga izsledili nekaj kilometrov stran, na Polževem v bližini Višnje Gore. Imel je strelno rano, kot kažejo prvi izsledki preiskave, si je sodil sam.

Žrtev je bila noseča

Tragedija je dodatno grozljivo razsežnost dobila ob informaciji, da je bila žrtev noseča in je v streljanju umrl tudi njen nerojeni otrok. »Nič ne vemo. Nihče nam nič ne pove. Policija ni prišla do nikogar,« je naslonjen na stavbo v industrijski coni odkimal moški. »Informacije dobivamo iz medijev. Mi ne vemo nič,« je še dodal.

Skupine prijateljev, znancev, sorodnikov tako žrtve kot njenega bodočega moža so se zbrale na kraju, ki je za vedno spremenil njihovo življenje. Objemali so se, ihteli, solze pa skrivali za očali in pod kapucami. Nekateri so se pred kamerami in mikrofoni novinarjev skrili na drugo stran stavbe. Tu in tam je kateri vendarle povedal stavek ali dva, a je bilo še predobro videti, da so vsi v šoku. »Ne vem, zakaj, ne vem, kako, ne vem, kdo. Nihče od nas ni nič videl,« so se obračali stran. Sedemindvajsetletnica je bila zaročena, s partnerjem sta čez približno dva meseca pričakovala novorojenčka, septembra bi sledila poroka. »Veste, to je bil tudi naš dojenček,« je skrušeno pristavila bodoča sorodnica žrtve.

Policija o motivu ni razglabljala, Valter Zrinski je povedal le, da ta še ni znan, sicer pa da o poteku aktivne preiskave ne morejo govoriti. Je pa potrdil, da policija 44-letnika v preteklosti še ni obravnavala zaradi kaznivega dejanja in da ni imel dovoljenja za orožje. To so našli poleg njegovega trupla na Polževem, le lučaj od lokalne cerkve v Kriški vasi, nekaj kilometrov od Višnje Gore. Tudi tisto območje je policija zavarovala s trakom.

Na uradne podatke o tem, zakaj natančno so danes ugasnila kar tri življenja, bo treba še počakati. »Zadeve so še v fazi preiskave in nič več vam ne morem povedati,« je končal vodja kriminalistov.