Okoli pol četrte ure včeraj popoldan so sredi Splita odjeknili streli. Dva moška sta umrla na ulici, tretji v bolnišnici, je potrdila splitska policija, ki se s takim primerom še ni ukvarjala. Priče so pripovedovale o rafalih in osumljencu na motorju. Tri ure po streljanju so 25-letnega mornarja prijeli, domnevno v bližnji kavarni, kjer se je policiji v družbi očeta in brata predal brez težav.

Osumljenec Filip Z. naj bi s kalašnikovko »uredil« zmešnjavo, v katero se je zaradi visokega dolga, povezanega z drogami, ujel njegov brat. Trojica naj bi ga ravno zaradi tega dlje časa nadlegovala, po nekaterih informacijah so mu grozili tudi doma. 25-letnik je imel v načrtu še več žrtev, a mu dveh tarč pred aretacijo ni uspelo najti.

»Kaj takšnega se tukaj še ni zgodilo, pretreslo je vse prebivalce Splita,« je za medije dejal splitski župan Andro Krstulović Opara. »V trem trenutku je najpomembneje, da so osumljenca prijeli,« je zapisal na facebooku in se policistom zahvalil za hitro in dobro delo. Ob 25-letniku so aretirali še eno osebo, šlo naj bi za njegovega brata. Osumljenec pred tem ni imel težav z zakonom, so pa stari znanci policije vsi trije pokojni.