Slovakinja je s startno številko 1 uprizorila sanjsko prvo vožnjo. Kako dobro je smučala, kaže čas drugouvrščene Američanke Mikaele Shiffrin, ki je na prvi progi zaostala 1,16 sekunde. Čeprav je Američanka v drugi vožnji uprizorila popoln napad. Vodstvo je prevzela s kar 2,18 sekunde prednosti pred Liensbergerjevo, a Vlhova ni naredila napake in je celo pridobila v primerjavi s prvo vožnjo. Shiffrinovo je ugnala za 1,31 sekunde.

Vlhova je postala druga slovaška kraljica Sljemena. Pred dvema letoma je naziv Snežne kraljice osvojila Veronika Velez Zuzulova. Takrat je bila Vlhova druga, druga je bila na tej zagrebški tekmi tudi lani, ko je svojo četrto krono Snežne kraljice osvojila Shiffrinova. Trener Vlhove je nekdanji trener slovenske šampionke Tine Maze Italijan Livio Magoni.

Slab slovenski izkupiček

Slovensko slalomsko čast je znova v finalu tako kot na zadnji decembrski tekmi v Lienzu branila le Meta Hrovat, ki je bila na prvi progi Rdeči spust konkurenčna najboljši deseterici, a je nato na ciljni strmini naredila veliko napako, ki ji je vzela kar nekaj časa. Prvo vožnjo je z zaostankom 3,34 sekunde končala na 19. mestu.

V finalu je želela popraviti napako ter opraviti vožnjo v skladu z načrti, a se ji je znova v strmini pred ciljem pripetila nova velika napaka. Za trenutek je izgubila ravnotežje oziroma ritem ter z velikim zaostankom 1,49 sekunde, prehitela je le dve tekmovalki, za takrat vodilno Kanadčanko Laurence St-Germain prišla zelo slabe volje in potrta v cilj. Njen končni izkupiček je 28. mesto (+6,85).

Slovenska ženska slalomska bera v tej sezoni je po štirih slalomih od devetih skromna. Ob Meti Hrovat, ki je bila najboljša deseta na slalomu v Lienzu, je slalomske točke osvojila le še Ana Bucik z 19. mestom v Killingtonu.