Raketa tipa katjuša je po navedbah policijskih virov pristala v strogo nadzorovanem območju, t.i. zeleni coni, kjer so tudi vladna poslopja. Po navedbah iraške vojske, na katere se sklicuje francoska tiskovna agencija AFP, je še ena raketa zadela območje blizu zelene cone.

Zatem sta letalsko oporišče Balad severno od prestolnice, kjer so nameščeni ameriški vojaki, zadeli dve raketi tipa katjuša, so potrdili viri v iraški vojski.

Napada sta se zgodila, potem ko se je na tisoče Iračanov danes zbralo na žalni slovesnosti za Sulejmanija in iraškega poveljnika pro-iranske milice Abuja Mahdija al Muhandisa, ki sta bila ubita v ameriškem napadu. Sulejmanija bodo sicer prepeljali v domovino ter ga v torek pokopali v domačem mestu Kerman v osrednjem delu države.

Napad na iranskega poveljnika, ki ga je ukazal ameriški predsednik Donald Trump, je nevarno zaostril napetosti na že tako nemirnem Bližnjem vzhodu. Iran je namreč zagrozil z ostrimi povračilnimi ukrepi, ZDA pa napovedujejo okrepitev prisotnosti na Bližnjem vzhodu. Iz sveta medtem prihajajo pozivi k zadržanosti.