Poleg Petra Prevca so se na sredino prvo tekmo leta 2020 od Slovencev prebili še Domen Prevc (133 točk) s 15. mestom v kvalifikacijah, Timi Zajc (129,6) z 20., Anže Lanišek (127,5) s 23. in Rok Justin (112,8) s 40. mestom. Brez tekme je ostal Tilen Bartol (103,7), ki je končal na 54. mestu. Kvalifikacije je dobil Nemec Karl Geiger, drugi je bil Philipp Aschenwald, tretje mesto pa si je s Petrom razdelil Japonec Rjoju Kobajaši.

»Po dolgem času mi je pri lepi dolžini spet uspelo narediti zelo lep telemark, lahko sem zadovoljen. Skok je bil vrhunski, tu se veliko stvari ne da izboljšati. Danes sem nastope stopnjeval in s tem sem zelo zadovoljen. Tokrat sem precej boljše volje kot lani, ko sem tu izpadel v kvalifikacijah,« je povedal prvi slovenski adut Prevc, in poudaril: »Treba bo le ostati zbran.«

V prvi seriji sredine tekme na izpadanje se bo Peter Prevc pomeril z Italijanom Federicom Ceconom, Domen Prevc s Kanadčanom Mackenzijem Boyd-Clowesom, Zajca čaka Japonec Naoki Nakamura, Lanišek bo moči meril z Rusom Jevgenijem Klimovom, Justin pa z dvakratnim zmagovalcem turneje Poljakom Kamilom Stochom.

Novoletna tekma se bo na drugem od skupno štirih prizorišč turneje začela v sredo ob 14 uri.