Kot je razvidno iz izjave, ki so jo povzele tuje tiskovne agencije, je dogovor zavezujoč, PSA in Fiat pa bosta imela v združenem podjetju vsak polovični delež. S poslom bo ustvarjena sinergija v višini 3,7 milijarde evrov, pri čemer naj ne bi prišlo do zaprtja nobene tovarne.

Združena družba bo zaposlovala več kot 400.000 delavcev. Letno naj bi prodala 8,7 milijona avtomobilov blagovnih znamk Fiat, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot in Vauxhall. Skupni prihodki naj bi na letni ravni nanesli 170 milijard evrov.

V obeh podjetjih so prepričani, da jim bodo njihovi vodstvo, viri in zmožnosti omogočili, da bodo "v ospredju nove ere vzdržne mobilnosti". Prvi mož Fiata John Elkann bo predsednik, prvi mož PSA Carlos Tavares pa izvršni direktor nove družbe.

Sedež bo na Nizozemskem, podjetje pa bo še naprej kotiralo na borzah v Parizu, Milanu in New Yorku.

Kot omenjeno, bo z združitvijo nastal četrti največji avtomobilski proizvajalec na svetu - večji bodo le nemški Volkswagen, tristransko zavezništvo avtomobilskih proizvajalcev Renault, Nissan in Mitsubishi Motors ter japonska Toyota.

Združitev morajo potrditi še regulatorji, po načrtih pa bo zaključena v 12 do 15 mesecih.

Fiat je letos sicer najprej sprožil pogovore za združitev s francoskim avtomobilskim velikanom Renault, a se je junija, predvsem zaradi zadržkov francoske vlade, tem načrtom odpovedal.