Skušal pretentati policiste

Spet smo pri decembrskih »vragolijah« nevarnih voznikov, ki za volan (zelo sebično) sedejo opiti. Voznik škode je prejšnji petek zvečer malo za šalo malo zares najprej vozil pred službenim avtom policije, potem vijugal po cesti, upočasnjeval in pospeševal, zapeljal v križišče in odvzel prednost drugemu, nato trčil v drevo in klop ter s kraja pobegnil. Predrznež je potem poklical policijo, jim najprej zatrjeval, da so mu avto ukradli, a potem vseeno priznal, da ga je v času nesreče vozil sam. Enaintridesetletnik je vse to počel pod vplivom alkohola.

Pijana za volanom odneslo na njivo

Zgodbam, podkrepljenim z alkoholom, kar ni videti konca. Lendavski policisti so v soboto okoli polnoči med nadzorom prometa skušali ustaviti šoferja, ki je njihov trud in znake ignoriral. Štiridesetletnik je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo, policista sta mu sledila, mu svetila z lučmi in ga skušala ustaviti tudi z zvočnimi opozorili. Ker je vozil prehitro, je s ceste zapeljal na njivo. Policista sta bila zgrožena, ko sta v avtu našla šestletnega otroka, voznik pa je, za piko na i, vozil še pod vplivom alkohola. Ovadili so ga zaradi nevarne vožnje, obvestili pa bodo tudi center za socialno delo. Isti večer so policisti v Filovcih zabeležili še en podoben primer – voznik je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograjo z živo mejo, potem pa odpeljal naprej na njivo. Tudi on je bil za volanom pijan.

Od ljubosumja skoraj podrla vrata

»Ku..a, spusti me not!« je podivjana Hrvatica A. R. kričala med razbijanjem po vratih stanovanja v enem od blokov v Bjelovarju. Tolčenje in njene kletvice so odmevali po hodnikih stavbe. Zaradi kršenja javnega reda in miru se je znašla na sodišču, kjer se je branila z ljubosumjem. Skušala je namreč vstopiti v stanovanje (nekdanje) prijateljice M. G., saj je mislila, da je tam skupaj z njenim fantom. Pričala je tudi M. G. Tistega večera se je družila s svojim fantom oziroma »čustvenim prijateljem«, s katerim sta se pogovarjala, ko je nekdo začel tolči po vratih, preklinjati in ji groziti s smrtjo, če vrat ne odpre. Da jih ne bi razbila, se je z notranje strani nanje moral nasloniti »prijatelj«, tako zelo je brcala vanje. A. R. je bila v času incidenta zelo pijana, razsula je nekaj korit z rožami, za kolovratenje po bloku pa bo morala plačati nekaj manj kot 80 evrov kazni. Ali je fant iz obeh pripovedi ista oseba, ni znano.

Napad, ki to ni bil

Ravnateljica osnovne šole v poljskem Barczewu je prejšnji teden organizirala vajo za primer terorističnega napada, a nikogar ni obvestila, da gre zgolj za vajo. Zamaskirani neznanci, oboroženi s sicer plastičnim orožjem, so vdrli v šolo, začeli groziti in s pomočjo petard začeli »streljati« po hodniku. Eden od učencev je v paniki skočil skozi okno, številni na smrt prestrašeni so potrebovali pomoč psihologa. Da je kaos umetno ustvarjen, niso vedeli niti učitelji niti policisti, kar bi lahko vodilo v res pravo tragedijo. Ravnateljica je svojo odločitev branila z razlago, da so takšne vaje nujne in da bi jo preganjali tudi v primeru, če otrok ne bi pripravila na tak črni scenarij. Dodala je, da res ni šlo vse tako, kot je bilo načrtovano. Kmalu zatem so jo odpustili, grozi pa ji sodni pregon.

Namesto v prvi razred v pripor

Kaj ste pripravljeni storiti za boljši sedež na letalu? Se prilizovati kabinskemu osebju? Ga morda podkupiti z neustavljivim nasmeškom? Američanka je naredila korak dlje. Na poletu med Pensacolo in Miamijem se je namreč začela »daviti« oziroma je osebju potožila o težavah pri dihanju. Zakaj je mislila, da bo s tem dobila dostop do prvega razreda, ni povsem jasno. Zagotovo pa ni računala na precej drugačen razplet dogajanja. Pilot je namreč zaradi njenih »zdravstvenih težav« zaprosil za zasilni pristanek in se nekaj več kot pol ure po vzletu vrnil v Pensacolo. Potnike so evakuirali, žensko pa so policija in reševalci odpeljali v pripor. Letalo je v Miami odletelo brez nje.