Fifi našel pištolo

Obstajata dve vrsti ljudi. Eni so tisti, ki mislijo, da lahko vse storijo sami (primer moškega, ki je v gozdu naletel na neeksplodirano mino in jo sam odnesel do ceste), drugi pa tisti, ki se zavedajo, da morajo vsaj tu in tam prositi za pomoč. Prejšnji petek popoldne so policisti iz Gornjih Petrovcev dobili klic občana, da je nekje v gozdu izgubil pištolo, ki pa je kljub uram vloženega truda nikakor ne more najti. Policisti so na delo prišli s službenimi psi in v organizirani iskalni akciji orožje našli. Moškega, ki je za pištolo imel orožno listino, so opozorili, naj bo v prihodnje malce previdnejši.

Še enega za na pot!

Čarobni december večini na obraz riše nasmehe, v srcu ustvarja mir in toplino, v nekaterih pa prebudi Grinchu dobro poznano zlobo. V Vojniku, denimo, je neznanec vlomil v božično stojnico. Nič kaj svetemu času primerno dejanje. Iz nje je ukradel več litrov vina in medice, kozarce (iz flaše pa že ne bomo pili!) in plinsko jeklenko, da ga ne bo zeblo. V Nemčiji pa je moški po božičnem sejmu razgrajal po že nekaj popitih decilitrih opojnega alkoholnega napoja. 45-letnik se je namreč pred odhodom domov do stojnice odpravil po še eno kuhano vino »za na pot«. In to z avtom. Zapeljal je v stojnico in jo delno razbil. Ali je dobil naročeno pijačo, ni znano, so ga pa domov pospremili policisti.

Zjutraj pijan na šolski poti

Še en korak naprej je naredil gorenjski voznik, ki so ga zjutraj ustavili na šolski (!) poti v Predosljah. Vozil je pod vplivom alkohola. Sredi istega popoldneva pa so policisti lovili moškega, ki je med Podtaborom in Tržičem vozil »slalom«, in to, pravilno ste sklepali, močno opit. Voznika na srečo sicer nista povzročila nesreče, a policisti vendarle opozarjajo, da alkohol nikakor ne sodi na cesto. Opažajo, da se število takih voznikov poveča ravno decembra (mnogo jih ulovijo že zjutraj in dopoldne, ne samo zvečer), pohvalno pa je, da so zadnja leta mladi vozniki glede tega veliko bolj odgovorni kot starejši. Za konec še ena prigoda, ki se sicer ni pripetila zaradi alkohola, bolj verjetno zaradi utrujenosti 48-letnega šoferja tovornjaka. Ta je v ponedeljek ponoči v Celju trčil v semafor, se pri tem huje poškodoval, skupilo pa jih je tudi pet njegovih sopotnikov – bikcev.

Leti, leti, leti – najstnica!

V Ameriki lahko avto vozite že pri rosnih 16 letih. To očitno ni bilo dovolj za nadobudno 17-letnico, ki si je zaželela nekaj bolj razburljivega. Po poročanju lokalnih medijev je najstnica preskočila varnostno ograjo mednarodnega letališča v Fresnu, ukradla majhno zasebno letalo in se podala avanturi naproti. Ta je bila krajšega daha, saj gospodična očitno ni naredila izpita za letenje. Zagnati ji je uspelo propelerje, a se je kaj kmalu zatem zaletela v ograjo. Policisti so zmedeno dekle prijeli s pilotskimi slušalkami na glavi. Letalo ni vzletelo, nastalo je nekaj škode, lokalne oblasti pa so že izločile možnost terorizma. Kaj je najstnico vodilo h kraji letala, ni znano.

Smrtonosna fasada in leteči kavč

Šestdesetletna arhitektka si verjetno nikoli ni mislila, da se bo njeno življenje sredi Manhattna končalo na tak način. V torek ji je na poti v službo na glavo padel kos dotrajane fasade s 17-nadstropne stavbe in jo nemudoma ubil. Očitno je bilo samo vprašanje časa, kdaj je bo zgodila taka tragedija, saj so lastnike stavbe nedavno oglobili ravno zaradi slabo vzdrževane fasade in tveganja odpadanja delov na pločnik. Podobno nevarnost domačinom in turistom predstavljajo še številne druge stavbe v mestu. Dodatna tragika nenavadne nesreče pa je v tem, da je večina mimoidočih v deževnem jutru pod dežniki ni niti opazila. Veliko več sreče je imela v začetku decembra 30-letna Škotinja, ki je čudežno preživela, ko jo je pod seboj pokopal kavč. Tega so delavci vrgli s strehe, sedišče je pristalo na njej, našli pa so jo šele 40 minut kasneje, ko se s kosila ni vrnila v službo. Prestala je več operacij, a so zdravniki že napovedali njeno popolno okrevanje.