Pijan zadremal na konju

Kaj dobimo, če damo skupaj pijanega Dolenjca in konja? Nič dobrega. Pred kakšnim letom smo že pisali o 43-letniku iz Novega mesta, ki je kričal na konja, ga vlekel in ga neuspešno poskušal zajahati. Povsem zmedenemu konju so priskočili na pomoč policisti, ki so pijanega jahača umirili in oglobili. Prejšnji petek opoldne se je zgodba skorajda ponovila. Črnomaljski policisti so namreč na cesti opazili 23-letnika, ki je na konju zaspal. »Dajal je videz, da bo z njega vsak čas padel,« so sporočili možje v modrem. Njihovo ostro oko in smisel za reševanje ozadja sumljivih dogodkov sta jima pomagala pri dognanju, da je jezdec omagal zaradi alkohola. Konja so predali v varne roke, jahaču pa dve kazni – 120 evrov, ker ni nosil čelade, 40 pa, ker je jezdil po državni cesti, kar je sicer prepovedano. In še nasvet za tiste, ki se odpravljate na nočno ježo: v temi ali megli je treba žival opremiti s svetilko ali odsevnimi trakovi.

Brez vozniške in verig

Raški policisti so v sredo sredi belega dne v Hočah ustavili 38-letnika iz okolice Maribora. Ugotovili so, da nima vozniškega dovoljenja, zato so mu skušali zaseči avto. A ker se gospodič s tem ni strinjal, vozil je namreč BMW X5, je urno, kot so se izrazili policisti, sedel v avto in zbežal. Njegov pobeg pa očitno ni bil tako uren kot skok v vozilo, saj ga je policistom uspelo dohiteti in ustaviti. Ker gre samo osel dvakrat na led, so moškega med pogovorom vklenili. Izdali so mu kazen v višini 1200 evrov, ker je med begom prehiteval tudi čez polno črto, poleg tega je imel na avtu letne gume, v prtljažniku pa snežnih verig ni bilo. Pustimo ob strani, da to zimo ni ne duha ne sluha o snegu. Pravila so vendarle pravila.

Filmski pregon divjakov

Novomeški policisti so imeli zares pester teden. V torek ponoči so skušali na avtocesti ustaviti voznika, ki je divjal. Ni se odzival ne na svetlobna ne na zvočna opozorila, hitro je peljal dalje in zapeljal z avtoceste. Zaradi hitrosti je izgubil nadzor nad avtom, zato je trčil v drevo, ki pa ga je odbilo nazaj na cesto naravnost v policijski avto. Triindvajsetletnik je, kakšno presenečenje, vozil opit.

Pravi filmski pregon predrznega voznika so ta teden doživeli tudi novogoriški policisti. Štiriintridesetletnik je pred njimi po regionalni cesti proti Bukovici bežal tudi po nasprotnem pasu ceste, v naselju divjal 150 kilometrov na uro, pri čemer ga je močno zanašalo. Upornika policistom ni uspelo ustaviti, je pa na njihovo srečo na vrhu Biljenskih gričev obstal v blatu. Ko je skušal pobegniti peš, so ga prijeli. Vozil je pod vplivom drog, pri čemer pa je ogrožal tudi življenje pet let starejšega sopotnika, ki ga je med vožnjo skušal ustaviti in pomiriti.

Streli v odgovor na kepo

Amerika je res posebna dežela. Srhljiva zgodba prihaja iz kraja Milwaukee v Wisconsinu. Otroka, stara 12 in 13 let, sta se igrala na snegu, delala kepe in z njimi obmetavala mimo vozeče avte. Res je, nekdo bi jima jih moral napeti, saj se tega ne dela in se lahko pripeti nesreča. Eden od voznikov je zadevo vzel v svoje roke. Ko je kepa zadela njegovo belo toyoto, je odprl okno in na najstnika streljal. Prav ste prebrali. Policija je otroka, ki sta bila lažje poškodovana, odpeljala v bolnišnico, strelca pa še niso našli.

Rambo klical na pomoč

»Spustite me ven, spustite me ven!« so odmevali kriki po soseski floridskega mesta. Zaskrbljeni sosedje so nemudoma poklicali policijo. Ti so prihiteli na pomoč »žrtvi«, a ugotovili, da ni razloga za paniko. Na dovozu hiše so naleteli na presenečenega moškega, ki je popravljal avto, o kakšnem zločinu pa ni imel pojma. Iz hiše je prinesel »žensko, ki je kričala«, a se je izkazalo, da gre za 40-letno papigo po imenu Rambo, ki se je še vedno na ves kljun drla. Moški ima Ramba že od otroštva, ko je večino svojih dni preživel v kletki, takrat pa se je naučil teh besed. Papige imajo očitno dober spomin, saj na pomoč kliče tudi danes, ko živi bolj svobodno. Policisti so se prijetno nasmejali, Rambo pa se je šel predstavit še zaskrbljenim sosedom.