Poleg Ljubljančana sta se v domači ekipi izkazala še Dwight Powelll s 24 in latvijski velikan Kristaps Porzingis z 19 točkami, v gostujoči ekipi pa sta bila najbolj učinkovita Karl-Anthony Towns in Andrew Wiggins, oba sta dosegla po 26 točk.

V ekipi Dallasa so globoko zajeli sapo v zadnji četrtini, ko je pod košem v bolečinah obležal center Powell, najboljši mož zmagovalcev, ter se držal za levo zapestje. Takoj so ga odpeljali na rentgenski pregled, ki ni pokazal zloma ali kakšne podobne hujše poškodbe. Powell je zadel vseh devet metov iz igre, od tega dve trojki, in zgrešil le en prosti met od petih.

Dončić tokrat sicer ni bil prvi strelec, zato pa prvi skakalec in podajalec svojega moštva. Tekmeci so ga tesno pokrivali in se izmenjavali v obrambi na njem, pri tem pa se je Dončić pritoževal tudi pri sodnikih, ki niso dosojali osebnih napak. Delivec pravice David Guthrie je imel tako dovolj stalnih prigovarjanj in je Dončiću v tretji četrtini in pri zaostanku za osem točk dosodil tehnično napako. »Mislim, da so vsi videli, zakaj je šlo pri tem. Toda ostali smo osredotočeni na igro, ki smo jo tudi dobili. To pa je tudi vse, kar pri meni šteje. Na ta način moramo nadaljevati. Smo na dobri poti,« je povedal Dončić.

Jalen Brunson, Delon Wright, Maxi Kleber, Dorian Finney-Smith in Seth Curry so bili na parketu, ko je Dallas lovil zaostanek v zadnjem delu tretjega in v začetku četrtega dela igre, ter preobrnili zaostanek z 82:86 v vodstvo s 103:99, šele potem sta slabih pet minut pred koncem v igro prišla Dončić, ki je takoj sprožil in zadel trojko, ter Porzingis. Mavericks so nato opravili serijo 11:5 za zanesljivo zmago.

Dallas je na visokem četrtem mestu v zahodni konferenci, na dosedanjih tekmah je dosegel 15 zmag in doživel šest porazov. V vodstvu so jezerniki iz Los Angelesa (19-3).

Zasedba iz Miamija, trenutno petouvrščena ekipa vzhodne konference, je v Bostonu klonila s 93:112. Slovenski branilec Goran Dragić po sijajni nedeljski predstavi proti Brooklynu drugič zaporedoma ni igral za vročico zaradi poškodbe desne prepone. Pred tem je manjkal na tekmi proti Torontu. Kelti so slavili s 112:93. Pri gostiteljih sta bila najbolj učinkovita Jaylen Brown z 31 in Kemba Walker z 28 točkami, v gostujoči pa Jimmy Butler s 37 točkami.

Miami bo naslednjo tekmo igral v noči na soboto, ko bo gostil Washington, Dallas pa bo tega dne ob 20. uri po srednjeevropskem času gostil New Orleans.

Milwaukee je na krilih neverjetnega Grka Giannisa Antetokounmpa, ki je dosegel 35 točk, premagal Detroit s 127:103 in dosegel trinajsto zaporedno zmago. Trenutno je vodilna ekipa vzhodne konference (19-3).

Identično razmerje zmag in porazov imajo v zahodni konferenci jezerniki iz Los Angelesa, ki so v Salt Lake Cityju povozili Utah in slavili s 121:96. Prva igralca dvoboja sta bila Anthony Davis s 26 točkami ter LeBron James z 20 točkami in 12 podajami.