Vodstvo lige NBA je sinoči pred tekmo sporočilo, da je Dončić postal igralec meseca v NBA. Najboljši igralec zahodne konference za oktober in november je imel v tem času na prvih 19 tekmah sezone povprečje 30,6 točke, 9,6 podaje ter 9,9 skoka. Na vzhodu je igralec meseca postal Giannis Antetokounmpo iz Milwaukee Bucks.

Po imenovanju najboljših košarkarjev uvodnih tekem sezone je 20-letnega slovenskega zvezdnika čakalo še gostovanje v New Orleansu, kjer je vnovič blestel - 15 od svojih skupno 33 točk je dosegel v tretji četrtini in bil prvi junak zmage nad pelikani.

»Osemnajst skokov je veliko. To je res veliko skokov za košarkarja na njegovem igralnem mestu. Vseeno mi je, s katerega planeta si - to je enormno,« ponavadi zadržani trener Dallasa Rick Carlisle tokrat ni mogel skriti nasmeška ob opisovanju Dončića.

Dončić je iz igre metal 9:18, zadel tri trojke in deset od 13 prostih metov, ter popeljal Dallas do osme zmage na zadnjih devetih tekmah. Dve od petih trojk je zadel z velike razdalje več kot sedem metrov in pol, ob njem ni bilo nobenega branilca, po tekmi pa je Dončić v smehu skomignil: »Kaj? Saj znam zadeti tudi s polovice igrišča.«

Dvajsetletni Ljubljančan je z 18 skoki dosegel svoj rekord v ligi NBA, a se s tem po tekmi ni obremenjeval. "Počutil sem se, kot da žoge kar prihajajo v moje roke. Sploh nisem vedel, da sem zbral 18 skokov," je dejal. Drugi zvezdnik Dallasa Latvijec Kristaps Porzingis je zaradi osebnih napak odigral le 18 minut, zato je imel več časa, da je užival ob predstavi Dončića. "Nima meja. Do obroča se prebije, kadar hoče," je povedal Porzingis, ki je zbral sedem točk, izkazal pa se je še s petimi blokadami. 

Naslednja tekma Dallas čaka v domači dvorani, ko bodo v noči na četrtek po srednjeevropskem času gostili Minnesoto.

Miami zmagal brez Dragića

Vnovič so zmagali so tudi košarkarji Miami Heat Gorana Dragića, vendar se je slednji že po zmagi nad Brooklynom zaradi poškodbe desne prepone znašel na seznamu poškodovanih in v Kanadi ni igral. Manjkal naj bi tudi na naslednji tekmi proti Bostonu.

Vročica je bila s 121:110 po podaljšku boljša od prvakov NBA, Toronto Raptors, blestel pa je Jimmy Butler, ki je dosegel trojni dvojček.