S tem se je še drugič v sezoni uvrstil na zmagovalni oder. Diskvalificiran je bil tudi Anže Semenič, ki je bil po prvih neuradnih rezultatih deseti. Drugi najboljši Slovenec je bil tako Timi Zajc, sicer vodilni po prvi seriji, ki je zasedel osmo mesto, Domen Prevc je bil enajsti.

Drugič v sezoni je zmagal Daniel Andre Tande, po številnih diskvalifikacijah je bil drugi Avstrijec Philipp Aschenwald.

"Vidi se, da slovenski tekmovalci čakajo kot napete puške, čakam na njihovo eksplozijo. Že v Wisli, kjer skakalnica ni med največjimi, so skakali odlično, pričakujem, da bodo na večji skakalnici še boljši," je pred tekmo v Ruki napovedal nekdanji trener slovenske reprezentance Goran Janus, zdaj glavni trener nordijskih kombinatorcev. Da se ni dosti zmotil, so napovedali skoki za trening in kvalifikacije, v katerih je bil Zajc najboljši.

Še bolj je na slovenski uspeh dišalo po prvi seriji. Z nekaj sreče, sodniki so zaradi neustrezne opreme diskvalificirali najboljša, Norvežana Roberta Johanssona in Johanna Andreja Forfanga, sta se na prvih dveh mestih znašla Zajc in Peter Prevc. Slednji je bil daljši, a ni opravil dobrega telemarka, tako da je vodstvo prepustil mlajšemu.

Dvojno vodstvo slovenskih skakalcev pa ni bila edina stvar, ki je lahko veselila trenerja Gorazda Bertonclja. Zelo dobro so skakali tudi njegovi drugi varovanci, Anže Lanišek, drugi na prvi tekmi v Wisli, je bil na petem, Anže Semenič na 11., Domen Prevc pa na 21. mestu.

A na koncu se Slovencem ni izteklo povsem po željah. Zajc je naredil napako na odskočni mizi, padel na 11. mesto, Prevc je bil boljši, že se je veselil izenačenja najboljše uvrstitve v tem finskem skakalnem središču, a na koncu tretje mesto ni obveljalo. Sodniki so ga prav tako kot drugouvrščenega Norvežana Mariusa Lindvika ter Semeniča diskvalificirali. Na tretje mesto je napredoval Lanišek, na osmo Zajc, na 11. pa Domen Prevc.

"Seveda sem zadovoljen z vsakimi stopničkami. Ker skoki še niso bili tisti pravi, bi bil zelo zadovoljen tudi s petim mestom. A glede na včeraj, ko se nisem začutil, je tole danes res kot noč in dan," je bil po tekmi zadovoljen Lanišek.