Velika nagrada Abu Dabija bo letos na sporedu desetič, a od leta 2014, ko so uvedli nove hibridne pogonske enote, je bil to teren Mercedesa. Lewis Hamilton je tukaj celo največkrat zmagal in tudi letos mu ne kaže slabo. Kot na stezi ne kaže slabo Valtteriju Bottasu, ki pa je v Abu Dabi prinesel še kazen iz Brazilije. Tam mu je odpovedal motor in ker so mu morali v njegov dirkalnik zdaj namestiti novega, bo moral računati z dodatnimi kazenskimi startnimi mesti po kvalifikacijah.

Med pomembnejšimi novicami velja omeniti, da bo to najverjetneje zadnja dirka v formuli za Nica Hülkenberga, ki o svoji prihodnosti še ne ve povedati veliko novega, in Roberta Kubico, ki pa bi lahko ostal v prihodnje povezan s formulo 1 kot svetovalec pri ekipi Haas. Poljakovo mesto bo zasedel novinec Nicholas Latifi, ki bo 15. dirkač iz Kanade v formuli 1. Sicer izhaja iz premožne družine iz Montreala, njegov oče pa je eden od soinvestitorjev v ekipo McLaren. A njegov sin je sedež po uspešni sezoni v F2 dobil pri Williamsu. Tam se ubadajo tudi z bolj zdravstvenimi težavami. Njihov redni dirkač George Russell naj bi zbolel in se ni počutil dovolj dobro, a vseeno nastopil na včerajšnjih treningih.

Lewis Hamilton pa ostaja zvest tradiciji. Na prvem petkovem prostem treningu je preizkusil startno številko 1, ki sicer pripada svetovnemu prvaku, podobno pa je storil na vsaki zadnji dirki sezone, v kateri je postal prvak. »Malo zaradi občutka ekipe, malo zaradi svojega, ampak 44 ostaja moja prava številka, saj jo imam že od mladih nog. In tudi naslednjo sezono ostajam pri številki 44,« je še povedal Lewis Hamilton, ki je enico s svojega dirkalnika izbrisal po 44. minuti prvega prostega treninga.