Brazilija bo prizorišče predzadnje dirke formule 1 v tej sezoni, in čeprav je dejansko že vse odločeno, prvak med ekipami je Mercedes, med dirkači pa Lewis Hamilton, bo to dirka, na kateri bodo ekipe v omejenem obsegu že lahko preizkušale rešitve za naslednjo sezono.

Nenaden dvig forme Ferrarija po poletnih počitnicah še vedno buri duhove, predvsem zaradi močnejšega motorja. Najprej so tekmeci ugibali, ali pri rdečih ne manipulirajo z večjim pretokom goriva v motor, kot je dovoljeno. Takoj ko je mednarodna avtomobilistična zveza FIA ekipam poslala »priporočila«, pa je forma Ferrarija na zadnji dirki v ZDA močno padla. Max Verstappen je bil neposreden: »To se zgodi, ko prenehaš goljufati.« Za dirko v Braziliji bodo pri FIA izdali novo »priporočilo«, in sicer se nanaša na uporabo motornega olja za povečanje moči motorja. To je sicer že prepovedano, a po govoricah sodeč naj bi si pri Ferrariju omislili neke vrste nadzorovano puščanje olja v motor. Koliko je v tem resnice, bo seveda pokazal čas, dirka v Interlagosu pa bo nov prikaz, v kako dobri kondiciji so dejansko pri Ferrariju.

Max Verstappen se je zapletel tudi v nov besedni dvoboj z Lewisom Hamiltonom. Nizozemec je dejal, da je Britančevo zmagovanje kot po tekočem traku dolgočasno za vse ljubitelje formule 1. Hamilton mu seveda ni ostal dolžan: »Maxove izjave o mojih zmagah so kompliment. A nismo mi krivi, če je drugim na stezi dolgčas. Vsak se bori za čim boljši rezultat. Res pa je, da letos nismo bili tako močni, da bi jih moralo to posebej skrbeti. To je bila ena mojih najboljših sezon v karieri, a zmage niso prišle same od sebe.« Lewis Hamilton je namreč v dobi hibridnih motorjev od sezone 2014 naprej zmagal na več kot polovici vseh dirk do današnjega dne. Hamiltonove zmage motijo tudi nekdanjega vodjo Ferrarija Luco di Montezemola. »Upam, da je šesti naslov svetovnega prvaka tudi njegov zadnji. Ne zato, da ne bi ujel Michaela Schumacherja, ampak zato, ker bi res končno že bil čas, da se Ferrari zavihti na sam vrh,« je povedal di Montezemolo. Med pomembnejšimi novicami velja omeniti, da bo Alexander Albon tudi prihodnjo sezono ostal pri Red Bullu in da bosta Daniil Kvjat ter Pierre Gasly kariero nadaljevala v ekipi Toro Rosso.