Čeprav sezona formule 1 še ni zaključena, do konca sta namreč še dve dirki, pa je končni zmagovalec že znan. To je v Austinu še šestič v karieri postal dirkač Mercedesa Lewis Hamilton. Dominantnih predstav Britanca, ki bo januarja dopolnil 35 let, pa je očitno že močno naveličan Max Verstappen, ki si želi, da njegov stanovski kolega vajeti formule 1 prepusti mlajši generaciji. »Mislim, da je za naš šport dobro, da se v ospredje prebijajo mlajši dirkači,« pred nedeljsko VN Brazilije pravi Verstappen. »Lewisovo nizanje zmag postaja že dolgočasno, to moramo spremeniti,« je prepričan 22-letnik, ki ima za sabo že sto dirk in sedem uvrstitev na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Nizozemec sicer razloge za Hamiltonovo prevlado bolj kot v Britančevem dirkaškem znanju vidi v dominantnem Mercedesovem bolidu. »Lewis se stara, zato bo v nekem trenutku moral nehati zmagovati. A če sem iskren, bo to odvisno od njegove ekipe. Če bo Mercedes še naprej izdeloval tako dobre dirkalnike, bo Lewis še naprej zmagoval.«

Verstappen je sicer eden od glavnih kandidatov, da se v prihodnosti pridružil prav Mercedesu, čeprav sam pravi, da je srečen pri Red Bullu. »Mislim, da smo z ekipo na pravi poti. Če primerjate moč našega in Mercedesovega motorja, smo si zelo blizu, kar je obetavno. Želim si zmagovati z Red Bullom. Tu se počutim kot doma. Moštvo me ceni, kar je za dirkača zelo pomembno,« je še pristavil Verstappen.