Dvoboj je postregel tudi z obračunom petega strelca lige ta čas Dončića (28,7 točke na tekmo) in osmega Pascala Siakama (27,2). Slednji je tako kot ekipa izgubil tudi strelski obračun, saj je prišel do 15 tok. Dončić, prvi strelec domače ekipe, je skupno iz 19 poskusov zadel 15 prostih metov, kar je njegov najboljši tovrsten izkupiček kariere. "Velika zmaga, veliko dela smo opravili na Pascalu Siakamu. Največ zaslug pri tem ima Maxi (Kleber, op. STA)," je Nemca pohvalil Dončić.

Dvajsetletni Slovenec v NBA-karieri še ni metal 19 prostih metov, tako kot tokrat, zadel jih je zanj rekordnih 15. A je zgrešil štiri od prvih 12 tovrstnih poskusov in bil zato po prvih treh četrtinah zelo jezen nase, potem pa je izvrstno nadaljeval s sedmimi uspešnimi meti v nizu. »Resda nisem pričakoval, da bom zadel vse, toda zelo sem si prizadeval, da bi bilo temu tako,« je o tem dejal Dončić. Delon Wright je k zmagi dodal 15 točk, Kristaps Porzingis pa 20 točk in 15 skokov.

»Dončić zmore vse. Izjemen je v vseh pogledih, pri metih s srednje razdalje, pri trojkah, zna zbuditi soigralce. Mislim, da smo ga danes kar dobro zaustavili, nismo pa mu mogli preprečiti uspešnega izvajanja prostih metov,« je ocenil branilec prvakov Fred VanVleet (24 točk). Pri Torontu je bil boljši strelec od njega le Norman Powell s 26 točkami.

Košarkarji Dallasa bodo drugo od štirih zaporednih tekem v domači dvorani odigrali v ponedeljek proti San Antoniu.

Pri Torontu je bil prvi strelec Norman Powell s 26 točkami, vključno s 13 v zadnji četrtini, Fred VanVleet je dosegel 25 točk, Pascal Siakam pa 15. Košarkarji Dallasa bodo drugo od štirih zaporednih tekem v domači dvorani odigrali v ponedeljek proti San Antoniu.

Ekipa Gorana Dragića, Miami Heat, je na temi proti New Orleans Pelicans ohranila popoln izkupiček na domačem parketu, saj je zmagala s 109:94. Slovenski košarkar ni igral zaradi bolezni. Kendrick Nunn je dosegel 22 točk, Bam Adebayo 18 točk in 14 skokov, Jimmy Butler pa se je spogledoval s trojnim dvojčkom in k zmagi dodal 16 točk, 13 podaj in osem skokov.

Naslednja tekma vročico čaka šele po treh dneh premora, v sredo, ko bodo v Miamiju gostovali Cleveland Cavaliers.