Phillip Danault je k tretji zaporedni zmagi Montreala prispeval gol in dve podaji, Shea Weber pa gol in podajo. V prvi tretjini zadetkov ni bilo, v drugi pa so gostje iz Kanade zadeli kar štirikrat. V 56. minuti so se domači približali na 2:4, a je dve minuti zatem Tatar postavil končnih 5:2.

»Celotna tekma je bila zabavna. Odigrali smo dobro partijo in veseli smo teh dveh točk. Washington je močna ekipa in rezultat je posledica dela vseh štirih napadov,« je po koncu povedal Tatar, ki je s štirimi točkami na eni tekmi postavil osebni mejnik.

Boston Bruins so na gostovanju pri Toronto Maple Leafs zmagali s 4:2. V 44. minuti je bil izid poravnan na 2:2, dobro minuto pozneje pa so gostje še tretjič povedli, ko je drugič v tretji tretjini zadel Brad Marchand. Končni izid za 12. zmago Bostona na 19 tekmah je minuto in pol pred koncem z golom v prazno mrežo postavil Zdeno Chara.

Moštvo Columbus Blue Jackets je do domače zmage s 3:2 nad St. Louis Blues prišlo po podaljšku. Odločilni gol za vodilno moštvo zahoda je minuto in 26 sekund pred iztekom dodatnega časa dosegel Zach Werenski. Domače je v vodstvo s prvim golom v ligi NHL popeljal Vladislav Gavrikov, podaljšek pa je domačim v 43. minuti priboril Pierre-Luc Dubois. Za goste sta zadela Mackenzie MacEachern v prvi in Brayden Schenn v drugi tretjini.

New Jersey Devils so doma z 2:1 premagali Pittsburgh Penguins. Izkazal se je domači vratar Mackenzie Blackwood, ki je zbral 38 obramb. Za domače sta sicer zadela Travis Zajac in Blake Coleman, za goste pa v zadnjem delu igre Jack Johnson.

Hokejisti Ottawe Senators so prav tako zmagali z 2:1. Gostujoče moštvo Philadelphia Flyers je že v tretji minuti povedlo z golom Tylerja Pitlicka, potem pa sta v drugi tretjini zadela Tyler Ennis in Filip Chlapik ter poskrbela za četrto zmago Ottawe na zadnjih petih tekmah.