Carter je preusmeril poskus Matta Roya in popeljal kralje v vodstvo po 12:42 minute igre v zadnji tretjini. »Zadetek ni bil prav nič posebnega, veste,« je po tekmi dejal Carter, ki je obenem odigral tudi 500. tekmo v dresu kraljev, in dodal: »Bil je povsem preprost.«

To je bil zanj 371. gol v karieri (skupno 713. točka), s katerim je pomagal kraljem do najdaljšega zmagovitega niza to sezono. Drew Doughty je k zmagi dodal gol in podajo, svoj prvi zadetek za LA je dosegel Nikolaj Prohorkin, vratar Jonathan Quick pa je zbral 28 obramb.

Za ekipo iz Las Vegasa, ki je izgubila še peto zaporedno tekmo, sta Max Pacioretty in Jonathan Marchessault vsak dosegla po gol in podajo, med strelce se je vpisal še William Karlsson. Kralje naslednja tekma čaka v ponedeljek, ko bodo gostovali pri Arizona Coyotes.

Tekmo v Bostonu med lanskimi finalisti tekmovanja za Stanleyjev pokal Bruins in najboljšo ekipo to sezono Washington Capitals so odločili šele kazenski streli. Zmage s 3:2 so se veselili gosti, potem ko je Jakub Vrana premagal domačega vratarja Jaroslava Halaka.

T.J. Oshie je sicer zadel 59 sekund pred koncem rednega dela, s čimer je izsilil podaljšek. »Grdo,« je dejal Travis Boyd, katerega gol v uvodni tretjini je bil edini zadetek Washingtona v prvih 59 minutah tekme. »A ne smeš obupati, ves čas moraš verjeti v zmago in čakati na svojo priložnost. Več priložnosti si priigraš, večja je možnost, da bo šel enkrat plošček v mrežo. In včasih ti uspe šele v zadnji minuti tekme.«