Hokejisti Olimpije so potrebovali štirinajst tekem, da so skočili povsem na vrh alpske lige. Zmagoviti pohod branilcev naslova traja že več kot mesec dni. Ljubljančani ne poznajo poraza na zadnjih osmih tekmah in s tem utrjujejo sloves enega od najresnejših moštev tekmovanja. Ni dvoma, da ima Olimpija tudi v letošnji sezoni dovolj konkurenčno zasedbo za naskok na novo lovoriko.

Tivolski kolektiv je v celoti sprejel metode dela mladega trenerja Gregorja Polončiča, ki mu priznavajo dober občutek za vodenje tekem. Olimpija pod njegovim vodstvom igra agresiven in hiter hokej, kar v alpski ligi zadostuje za mirno plovbo med najboljšimi klubi. »Zelo sem zadovoljen z zadnjo zmago proti Zell am Seeju. Ekipa si je med reprezentančnim premorom nabrala novih moči. Igralci so bili poskočni, dobivali so dvoboje in narekovali ritem igre. A pri tem se ne smemo ustaviti. Še naprej moramo zavzeto delati in popraviti predvsem učinek v napadu. Želim si, da bi Olimpija dosegala več golov,« meni Gregor Polončič. Slovenski prvaki so v primerjavi z vodilno deseterico klubov resda zabili najmanj golov (v povprečju manj kot tri na tekmo), a imajo za Brunicom drugo najboljšo obrambo lige, kar bo pomembno predvsem na odločilnih tekmah v končnici tekmovanja. Ljubljančani bodo statistiko popravljali že danes, ko se bodo ob 19. uri v derbiju kroga doma pomerili s Cortino.

Na sceno se po dveh tednih premora vračajo Jeseničani, ki za požrtvovalno igro z veliko smisla žanjejo simpatije, a so zaradi premajhnega števila točk zasidrani v spodnji polovici lestvice. Očitno ni vse v pomanjkanju izkušenj, saj železarji plačujejo visok davek za hude individualne napake v odločilnih trenutkih tekem, ko se na ledu pojavijo najboljši igralci. Pred trenerjem Mitjo Šivicem je pomemben izziv, kako moštvu vcepiti zmagovalno miselnost, ki jo bodo Jeseničani potrebovali v boju za končnico. Nemara bo odslej lažje z izkušenim francoskim vratarjem Antoinom Bonvalotom, saj se je izkazalo, da bi domača aduta Urban Avsenik in Žiga Kogovšek težko zdržala naporen ritem skozi vso zimo. Gorenjske hokejiste ta konec tedna čaka paket dveh tekem na gostovanju. Danes bodo gostovali pri skromnem Bregenzerwaldu, dan pozneje pa se bodo pomerili s sosedom na lestvici Lustenauom.