Po reprezentančnem premoru se nadaljuje tekmovanje v regionalnem tekmovanju. Ljubljančani so po nekoliko zadržanem začetku ujeli pravi ritem, dobili sedem tekem v nizu in se povzpeli tik pod vrh lestvice. Danes jih je čakal obračun s Zell am Seejem, ki so ga po borbeni predstavi dobili domači s 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) in niz zmag podaljšali na osem.

V vrstah Ljubljančanov je med premorom prišlo tudi do manjše kadrovske spremembe, klub je zapustil nekdanji reprezentančni branilec Aleš Kranjc.

Danes so se domači za zmago precej namučili, čeprav so bili boljši tekmec. Toda terenske premoči, razmerje v strelih je bilo na koncu 42-18, niso znali spremeniti v občutnejšo prednost še na semaforju.

Za gole so poskrbeli Anej Kujavec v prvi, Žan Jezovšek v drugi in Luka Ulamec v zadnji tretjini. A gostje, ki jih vodi slovenski trener Jaka Avgustinčič, niso popuščali, izenačili so na 1:1, izkazal pa se je tudi mladi vratar Alexander Schmidt, ki je zmaje spravlja v obup, ubranil številne zrele priložnosti in na koncu zbral 39 obramb.

Z zmago so Ljubljančani začasno skočili tudi na prvo mesto lige.

Naslednjo tekmo bodo hokejisti SŽ Olimpije spet igrali doma, v soboto bodo v Tivoliju gostili Cortino.