Temo razstave Novi začetki so predstavljale znane ženske in moške figure, ki so se je tako ali drugače dotaknile in vplivale na njen pogled na svet. Med deli pa so se našla tudi takšna, ki jih je oblikovala po plodu svoje domišljije. »Nekega ustvarjalnega procesa nimam. Včasih sicer rišem načrtno, večino časa pa rišem tisto, kar me v nekem trenutku navdihne. To je lahko fotografika, film ali pa kakšno drugo umetniško delo,« o razstavi pove avtorica.

V Novih začetkih je predstavila je svoje izdelke, narejene s tehniko digitalnega risanja. Zanje je uporabila program Procreate. »Delo v Procreate poteka precej enostavno, ko enkrat osvojiš osnove programa. Pri procesu risanja pa uporabljam kar iPad pro in iPencil,« o delovanju pojasni Maša.

Pot do risanja se je pričela zaradi želje po izražanju

Maša se je po srednji šoli vpisala na Fakulteto za upravo v Ljubljani, diplomirala, zdaj pa magisterij nadaljuje na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije. Njena umetniška pot se torej ni razvila iz poklicne naravnanosti, temveč iz želje po izražanju. V okviru tega obiskuje individualne ure risanja pri Dolores Ponoš.

»Kljub temu, da mi je digitalna ilustracija prirasla k srcu, se še vedno rada vračam k tradicionalnim medijem, kot sta papir in svinčnik,« dodaja Maša. Zanima in navdušuje pa se tudi nad tetoviranjem. »Moji načrti za prihodnost so nadaljevati umetniško pot, saj me to res osrečuje. Rada bi si ustvarila življenje, kjer to ne bi bil zgolj hobi, ampak tudi primarni vir zaslužka,« spregovori o tem, kaj bi z risanjem rada počela. »Pot bo še dolga, a se je že veselim.« Njeno razstavo si je v AQ galeriji mogoče ogledati do 8. 12. 2019.