Goste je v vodstvo popeljal Brandon Leipsic, v zadnji tretjini je "power play" izkoristil Claude Giroux. Zadnji je zadel tudi kazenski strel, a je bilo to premalo za zmago, saj sta bila na drugi strani uspešna T. J. Oshie in Jevgenij Kuznjecov. Capitals so že na 13. zaporedni tekmi osvojili vsaj točko.

»Spet sem v naši ekipi videl veliko dobrega. Tako v obrambi kot v napadu, žal smo bili neučinkoviti. Zapravili smo veliko priložnosti, zmagali bi lahko že po rednem delu ali podaljšku,« je po tekmi dejal trener Washingtona Todd Reirden.

Tudi New York Islanders na zadnjih 13 tekmah v rednem delu niso izgubili, kar 12-krat so zmagali, tokrat so s 5:4 doma ugnali Toronto. Dva gola je k zmagi prispeval Anthony Beauvillier.

V zelo dobri seriji je tudi Dallas, na zadnjih desetih tekmah je v rednem delu le enkrat izgubil. V sredo se je veselil svoje osme zmage, s 3:1 je bil v gosteh boljši od Calgaryja, najzaslužnejši za to je bil z dvema goloma Joe Pawelski.

Gostujoče zmage se je veselil tudi Chicago, s 5:3 je ugnal Vegas. Največ zaslug za to so po tekmi pripisali vratarju Coreyju Crawfordu, ki je ubranil 39 strelov. To je bila nasploh prva zmaga Chicaga v Las Vegasu.

Ottawa je bila do tekme z New Jerseyjem skupaj z Los Angelesom in Minnesoto najslabša ekipa lige, a je vendarle prišla do sedme zmage. Hudiče je premagala s 4:2, junak dvoboja je bil Jean-Gabriel Pageau, ki je prvič v NHL dosegel tri gole, zadnjega, ko so domači vratarja zamenjali s šestim igralcem.