V New Yorku sta bili moštvi po rednem delu poravnani 5:5, ko je bilo kar petkrat možno spremljati spremembo vodilnega. V kazenskih strelih pa je bila srečna na strani ekipe Panthers. Za Floridčane sta zadela Frank Veltrano in Vincent Trocheck.

Derbi vzhoda med Boston Bruins in Philadelphio Flyers je po izvajanju kazenskih strelov pripadel gostujoči zasedbi s 3:2 po zaslugi Joela Farabeeja, ki je bil edini uspešni izvajalec po koncu rednega dela. Boston, ki je vpisal še tretji zaporedni poraz, s 25 točkami ostaja na prvem mestu atlantske skupine. V vzhodni konferenci je boljši le Washington Capitals, ki ima štiri točke več.

Mark Scheifele je bil junak Winnipeg Jets, ki je Dallas Stars na domačem ledu odpravil po podaljšku s 3:2. Tekma je bila odločena v vsega 21 sekundah podaljška. Hokejisti Vancouver Canucks so bili na domačem ledu slabši od New Jersey Devils z 1:2. Ekipa Detroit Red Wings je doma slavila s 3:2 proti Vegas Golden Knights. Domačo zmago so vpisali tudi hokejisti Chicago Blackhawks, ki so Toronto Maple Leafs premagali s 5:4.

Mestni tekmec Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja Anaheim Ducks je bil v derbiju tihomorske divizije slabši od Edmonton Oilers z 2:6. Kanadski Naftarji, ki vodijo v pacifiški skupini, imajo le eno točko manj od vodilne ekipe zahodne konference, branilcev naslova St. Louis Blues.

Edmonton je imel zelo razpoložene igralce. Izstopal je Connor McDavid s tremi goli, kar je bil njegov peti hat-trick v ligi NHL. Postal pa je tudi komaj osmi igralec v zgodovini lige NHL, ki je še pred dopolnjenim 23. rojstnim dnevom dosegel mejnik 400 doseženih točk v tem elitnem prvenstvu. Postal je tudi 13. igralec v ligi NHL, ki je 400 točk dosegel na 306 ali manj odigranih tekmah.

Odličen večer je imel tudi Nemec Leon Draisaitl, ki je statistiko obogatil s štirimi podajami in se zavihtel na vrh najuspešnejših igralcev lige NHL po številu doseženih točk v sezoni. Kölnčan jim ima 34 (14 golov, 20 asistenc).

St. Louis ima v razvrstitvi zahodne konference 27 točk, Edmonton 26, Kopitarjev Los Angeles je z zgolj petimi zmagami in 11 točkami prikovan na rep razpredelnice.