Kopitar je že v drugi minuti povedel Kralje v vodstvo, 47 sekund pred koncem pa je bil podajalec pri golu Seana Walkerja, s katerim so domači potrdili zmago. Vmes je Jeff Carter v 31. minuti zabil za 2:0, gostom pa je upanje na preobrat v 36. minuti vrnil Matt Dumba. Po večeru premora bo Los Angeles v svoji dvorani gostil Detroit.

Za Kopitarja je bila to že četrta zaporedna tekma, na kateri se je vpisal med strelce ali podajalce. V tem času je zbral pet točk, dva gola in tri podaje, skupno ima na svojem računu sezone 6 golov in 12 podaj, z njimi je na 29. mestu najučinkovitejših igralcev in najučinkovitejši v svoji ekipi.

Boston, vodilna ekipa atlantske skupine, je po odličnem začetku prvenstva zašel v manjšo krizo, saj je že na četrti zaporedni tekmi ostal brez zmage. Tokrat ga je šokirala Florida, ki je v drugi tretjini prejela štiri gole in izgubljala že z 0:4. A si je nato priborila podaljšek in kazenske strele, kar jim je z golom minuto in 19 sekund pred zvokom sirene zagotovil Keith Yandle, ki je pred tem za gol tudi dvakrat podal.

Po kazenskih strelih je bila Florida boljša z 2:1 in tako prišla do zgodovinskega preobrata. Doslej še nikoli ni zmagala, če je zaostajala za štiri gole. Za Boston je gol spet dosegel Čeh David Pastrnak, s 16 goli je vodilni na lestvici strelcev.

Vodilni na lestvici ekip, predlanski prvak, Washington je v torek počival, zato pa so bili na ledu igralci drugouvrščenega St. Louisa, ki pa so bili tako kot Boston neuspešni pri izvajanju kazenskih strelih, s 3:2 jih je ugnala Arizona. Po kazenskih strelih je zmagal tudi Montreal, boljši je bil od Columbusa.