S širokimi nasmeški na obrazu so nogometaši Juventusa v Moskvi opravili zadnji trening pred drevišnjo tekmo s tamkajšnjo Lokomotivo. Pri italijanskih prvakih je razlogov za zadovoljstvo na pretek, saj so po 14 odigranih tekmah v letošnji sezoni še vedno neporaženi. V rusko prestolnico so pripotovali na krilih zmage na mestnem derbiju proti Torinu (1:0), ki je bila že njihova deveta na zadnjih desetih obračunih. Z okroglo deseto proti tretjeuvrščeni zasedbi ruskega prvenstva bi si že zagotovili uvrstitev v osmino finala lige prvakov.

Dvoboj med ekipama pred dvema tednoma je Juventus dobil z 2:1, na njem pa je glavni zvezdnik stare dame Cristiano Ronaldo vpisal 173. nastop v evropskih tekmovanjih. S tem se je izenačil z nekdanjim kapetanom Barcelone Xavijem Hernandezom, danes pa lahko ulovi še legendo Milana Paola Maldinija. Portugalec je v ligi prvakov sicer gol zabil že 33 različnim ekipam, a še nikoli Lokomotivi, kar mu bo še dodaten izziv. »Proti najboljšemu igralcu na svetu je vselej lepo igrati,« pa je dejal njegov reprezentančni soigralec in napadalec Lokomotive Eder. Ruski prvoligaš bi se bržkone zadovoljil že s točko, saj je njegov cilj nastopanje v Evropi tudi spomladi.

Poleg Juventusa bo uvrstitev v izločilne boje v skupini C lovil Manchester City. To mu lahko uspe v Milanu proti Atalanti, ki jo je doma odpravil s kar 5:1. V zahtevnem položaju se je znašel trener angleškega prvaka Pep Guardiola, saj ga z moštvom poleg dvoboja v ligi prvakov v nedeljo čaka še prvenstveni derbi proti vodilnemu Liverpoolu. »Tako proti Atalanti kot Liverpoolu bom igral z najmočnejšo možno postavo. Nihče mi ne more dati zagotovila, da bomo na Anfieldu igrali bolje, če v Milanu ne dosežemo svojega cilja. Najboljši način, da se zoperstavimo Atalanti, je, da igramo tako, kot smo proti Southamptonu, in zmagamo. Najboljši način, da premagamo Liverpool, je, da odigramo dobro proti Atalanti,« je precej tvegano odločitev pojasnil Pep Guardiola.

Atalanta ima po treh tekmah tri poraze, njene možnosti za preboj iz skupine pa so minimalne. Za drugo mesto v skupini se bosta tako bržkone udarila Dinamo Zagreb in Šahtar Doneck, ki imata po štiri osvojene točke. Kluba se bosta po remiju (2:2) v Harkovu pomerila še v Zagrebu, tekma pa bo za hrvaškega prvaka ena ključnih v letošnji sezoni. Hrvaški mediji so v zadnjih mesecih polni hvale na račun zasedbe trenerja Nenada Bjelice, češ da je postala resna in taktično fleksibilna evropska ekipa, ki pa bi lahko bila še uspešnejša, če bi se okrepila na položaju desnega bočnega branilca, so v svoji analizi zapisali pri Indexu.

Na njem igra slovenski reprezentant Petar Stojanović, ki je po prepričanju hrvaškega portala najšibkejši člen Dinama. Ljubljančan naj bi bil sicer motorično sposoben nogometaš, a z eno veliko napako – na igrišču ne zmore prepoznati nevarnih situacij. »Med tekmo razmišlja premalo in prepočasi,« so zapisali pri Indexu, pritrdili pa so jim tudi bralci. V anketi, v kateri je glasovalo več kot 6000 ljudi, jih je kar 75 odstotkov prepričanih, da bi moral Dinamo na položaj, ki ga zaseda Slovenec, pozimi pripeljati novega nogometaša.