Torkov večer v ligi prvakov je bil s strelskega vidika eden pestrejših, saj je kar na polovici od osmih tekem padlo pet ali več zadetkov. V gosteh so se z Bruggeem poigrali nogometaši Parisa Saint-Germaina, ki so Belgijce odpravili s 5:0. Prvič po avgustovski poškodbi stegenske mišice je za francoske prvake zaigral Kylian Mbappe, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, v 83. minuti pa se že veselil premiernega hat-tricka v ligi prvakov. Napadalec je pri starosti 20 let in 306 dni postal šele četrti nogometaš v tekmovanju, ki je tri gole dosegel po prihodu s klopi, in prvi po Fernandu Llorenteju, ki mu je to uspelo oktobra leta 2008 proti Aalborgu. Mbappe je obenem postal tudi najmlajši Francoz s tem dosežkom, saj je prehitel legendarnega rojaka Jeana Pierra Papina. Ta je tri zadetke na eni tekmi lige prvakov prvič zabil leta 1985 pri starosti 21 let. »Veseli me, da sem se vrnil, dosegel tri gole in prispeval še asistenco,« se je po tekmi smejalo Kylianu Mbappeju, ki se je v zgodovino zapisal kot najmlajši nogometaš z več kot petnajstimi zadetki v ligi prvakov. Doslej jih je namreč zabil že 17.

Po sramotnem porazu z 2:7 proti Bayernu München so se nad Crveno zvezdo v Londonu znesli igralci Tottenhama. Tako kot Parižani so tudi oni tekmo dobili s 5:0 ter postavili zanimiv mejnik, saj so postali prva ekipa, ki je po treh tekmah skupinskega dela prejela in dobila devet golov. A njihovo zmago je zasenčil uspeh Manchestra Cityja. Ta je doma s 5:1 odpihnil Atalanto slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, pa čeprav je dvoboj zaradi izključitve Phila Fodna končal z desetimi igralci na igrišču.

Četudi moštvo iz Bergama v italijanskem prvenstvu zaseda visoko tretje mesto in je z 21 doseženimi goli tudi strelsko najučinkovitejše, pa je v svojem debitantskem nastopu v ligi prvakov kot riba na suhem. Na stadionu Etihad je namreč še drugič izgubilo s štirimi goli razlike, saj ga je septembra s 4:0 porazil tudi zagrebški Dinamo. Italijani so še brez zmage in so doslej prejeli že enajst golov ter postali šele četrti klub v zgodovini tekmovanja, ki se po treh obračunih ponaša s tako slabo obrambo. »Na vse skupaj moramo gledati pozitivno. Že da igramo na tako čudovitih stadionih, je lepa izkušnja. Liga prvakov je zelo drugačno tekmovanje, ki ga nismo vajeni,« je visok poraz Atalante opravičeval Josip Iličić.

V taboru zmagovalcev se je med strelce trikrat vpisal Raheem Sterling in postal osmi Anglež s hat-trickom v ligi prvakov. »Raheem je kot iz sanj,« so hvalospeve nogometašu včeraj peli otoški mediji, medtem ko so italijanski izpostavili izvrstno taktiko trenerja angleških prvakov Pepa Guaridiole. »Atalanta je pokleknila pred Guardiolo,« so zapisali pri Gazzetti dello Sport. Nemara še najlepšo pohvalo je Kataloncu izrekel nekdanji angleški reprezentant Rio Ferdinand, ki je za televizijsko postajo BT Sport dejal: »Na klopi Cityja sedi genij. Pep je inovator, ki je spremenil način, kako gledamo na nogomet. Nekatere stvari, ki jih počne, so resnično nore.«