Dve tekmi, dve izredno dobri predstavi proti Juventusu, nič točk. Takšen je izkupiček Lokomotive Moskva po tretjem in četrtem krogu lige prvakov proti Torinčanom. 22. oktobra so na gostovanju povedli, gostitelji pa so jih strli šele v zaključku z goloma Paula Dybale. Podobna zgodba je bila včeraj. Najprej je zadel Aaron Ramsey in dosegel prvi gol britanskega igralca za staro damo v evropskih tekmovanjih oziroma tristoti gol italijanskega kluba v ligi prvakov, nato pa je izenačil Aleksej Mirančuk, ki je zadel že na prvi tekmi v Torinu. Ko je rusko moštvo verjetno že mislilo, da ima točko v žepu, pa je po pravcatem slalomu med branilci v 92. minuti vratarja Guilherma ugnal Douglas Costa.

»Ponosen sem na svoje igralce, saj so na igrišču pustili srce. Imeli smo priložnosti in bi lahko celo zmagali, zadovoljni pa bi bili tudi z remijem. Odlično smo igrali in se tudi dobro branili, a na koncu vseeno ni bilo dovolj,« je bil razočaran trener Lokomotive Jurij Semin. Poleg zmage v izdihljajih pa so se nogometaši Juventusa razveselili tudi poraza Atletica Jana Oblaka proti Bayerju z 2:1, saj so zdaj na dobri poti, da v skupini D osvojijo prvo mesto.

Odhod trenerja Nika Kovača, ki je po porazu proti Eintrachtu v nemškem prvenstvu s 5:1 dobil odpoved, je, kot kaže, blagodejno vplival na nogometaše Bayerna, ki so z 2:0 odpravili Olympiakos. Prvi gol je zabil Robert Lewandowski, kar je bil že njegov 31. v skupinskem delu lige prvakov. Toliko jih je v prvem delu omenjenega tekmovanja zabil le še Lionel Messi. Drugega je prispeval Ivan Perišić, in to po vsega 33 sekundah, ko je prišel v igro s klopi za rezervne igralce. To je drugi najhitrejši gol rezervnega igralca v zgodovini najelitnejšega evropskega tekmovanja. Aprila 2017 je Valere Germain zadel za Monaco proti Borusii iz Dortmunda po vsega 23 sekundah.

Do pomembnega uspeha je prišel madridski Real, ki se je s 6:0 znesel nad Galatasarayem. Prva gola je že v 4. in 7. minuti zabil 18-letni Brazilec Rodrygo in s tem prišel do zgodovinskega dosežka, saj v ligi prvakov še nihče ni dosegel dva zadetka hitreje, ob tem pa postal tudi najmlajši Brazilec z golom v tem tekmovanju.

Dinamo je zapravil veliko priložnost, saj je bil tik pred zmago proti Šahtarju. Ukrajinsko moštvo je v Zagrebu povedlo prek Alana Patricka, a je hitro odgovoril Bruno Petković. Dinamo je v drugem polčasu stresel prečko, nato pa sta sledila rdeča kartona Nikola Mora pri gostiteljih in Marlona pri gostih. Z igralcem manj so se bolje znašli Zagrebčani, saj je v 83. minuti zadel Luka Ivanušec, šest minut kasneje pa še Arijan Ademi. Kazalo je na zmago Dinama, a je sledil preobrat. V 93. minuti je zadel Junior Moraes, v 98. pa je nemški sodnik Felix Brych upravičeno dosodil enajstmetrovko za Šahtar, ki jo je uspešno izvedel Tete in prinesel ukrajinskemu moštvu zlata vredno točko v boju za napredovanje v izločilne boje. Manj uspešna je bila Crvena zvezda, ki ji je Tottenham v Beogradu zabil štiri gole.