Ko je napadalec Mure Amadej Maroša v drugem polčasu nedeljskega derbija zabil prvi gol Olimpiji, se vodilno moštvo prve lige ni več pobralo. Mura se je povsem sprostila in nadigrala nebogljene Ljubljančane, ki pri ostrih naletih prekmurskih igralcev predvsem v prvem polčasu niso imeli zaščite pri glavnem sodniku Damirju Skomini.

Amadej Maroša je prejel največ glasov v Dnevnikovi rubriki igralec kroga. Prepričljive predstave v letošnji sezoni so ga v skupni razvrstitvi pripeljale tik za vodilno peterico, ki ji ritem narekujeta adut Maribora Rok Kronaveter in prvi strelec lige Ante Vukušić. Petindvajsetletni Maroša je po odhodu Roka Sirka postal udarna moč Mure v napadu. V letošnji sezoni je zabil osem golov, kar pomeni, da v povprečju doseže zadetek na vsaki drugi tekmi. Velja za iznajdljivega in močnega napadalca, kar je dokazal tudi proti Olimpiji, ko je preskočil branilca Mackyja Bagnacka in po strelu z glavo ukanil še vratarja Nejca Vidmarja. Maroša je otrok Mure, zato je pred leti od blizu spremljal propad kluba, ki so ga zaradi finančnih težav kaznovali s selitvijo v četrto ligo. To je bilo obdobje, ko se je Maroša ravno spogledoval z vstopom v člansko konkurenco. Ker denarja v nogometu ni bilo na pretek, si je služil kruh z delom na domači štiridesethektarski ekološki kmetiji, kjer pridelujejo tudi industrijsko konopljo.

Šestnajsti krog v prvi ligi je poleg Maroše zaznamoval tudi mladi vezist Aluminija Mihael Klepač, ki je povezoval igro Kidričanov pri zmagi nad Domžalami. Tretje mesto je zasedel branilec Celja Tadej Vidmajer, ki je prispeval dva gola za visoko zmago nad Triglavom. Četrti je bil centralni branilec Matic Maruško, ki je v paru z Marinom Karamarkom tvoril trden zid pred napadi Olimpije. Točko na petem mestu je prejel vratar Maribora Jasmin Handanović, ki je pri 41 letih reševal države prvake ob mučenju z Bravom v Spodnji Šiški.