Trije krogi ločijo nogometne drugoligaše od zimskega premora, ki bo trajal do 8. marca 2020. Koper je na pragu jesenskega naslova, saj ima pet točk prednosti pred Radomljami in Gorico.

Koprčani bodo jutri gostovali v Goriških brdih, nato pa jih čaka še domači preizkus na primorskem derbiju z Gorico in gostovanje v Lendavi pri Nafti. Koper je med vsemi drugoligaši najbolj suvereno moštvo, ki ne pozna drastičnih nihanj kot njegova prva zasledovalca Radomlje in Gorica. Potem ko je sezono odprl s skromnima remijema, je v nadaljevanju sezone nanizal enajst zmag, dva remija in poraz. Kopru se obrestuje, da je za trenerja izbral preverjenega strokovnjaka Mirana Srebrniča, ki ima dovolj izkušenj, da lahko moštvo popelje med prvoligaše.

Veliko več preglavic ima v drugi ligi Gorica, ki na zadnjih treh tekmah ne pozna zmage. Sinje modri so izgubili proti Nafti in Beltincem ter remizirali z Brežicami. Vratar Darko Marjanović je za spletno stran kluba povedal, da se igralci z zadnjimi neuspešnimi rezultati soočajo kot profesionalci: »Ne gre za padec forme, ampak nam med tekmo prevečkrat pade koncentracija. Zmagati želimo na vsaki tekmi.«

V boju za prvaka grešijo tudi Radomlje. V času največjega uspeha kluba z uvrstitvijo v polfinale slovenskega pokala je moštvo izgubilo stik z vrhom zaradi serije štirih tekem brez zmage, a v zadnjem krogu delno popravilo vtis po zmagi nad Krškim. Posavci imajo prvega strelca lige (Čirjak), a tudi deset točk zaostanka za vodilnim Koprom.

Tesno je v boju za obstanek, kjer štiri moštva (Brda, Rogaška, Brežice in Dravograd) ločijo le dve točki.

Druga slovenska liga, 17. krog, danes ob 14. uri: Krka – Drava, Dekani – Dob, Fužinar – Bilje, Rogaška – Krško, Brežice – Radomlje, Gorica – Dravograd, ob 16. uri: Nafta – Beltinci, jutri ob 14. uri: Brda – Koper.