Slovenski prvaki so v Brčkem pokazali ravno toliko, kolikor je bilo potrebno za zanesljivo zmago. Niti v enem trenutku ni bilo dvoma, da se domov ne bodo vrnili s polnim izkupičkom, čeprav tekmec še zdaleč ni bil slab. Gledalci so lahko spremljali lepo predstavo, zagotovo so lahko zadovoljni, kako se je favoritom upirala njihova ekipa.

Po prvih dveh nizih je sicer kazalo, da bodo Ljubljančani zmagali še bolj zanesljivo. Začetki nizov pri njih niso bili navdušujoči, v prvem nizu so tako že z zaostajali z 11:14. Toda izenačili so ekspresno, za izid 14:14 je z asom poskrbel Jan Pokeršnik. Odločilna pa sta bila dva bloka Andrije Vilimanovića, po katerih se domači niso več vrnili v igro, v končnici so jih gosti povsem nadigrali.

Vilimanović je imel prste vmes tudi v odločilnih trenutkih drugega niza. Po njegovih servisih so si oranžni zmaji priborili prvo malo bolj konkretno vodstvo (14:18), ki so ga gladko zadržali do konca.

V tretjem nizu je ACH vodil z 9:7, pri izidu 14:14 pa je Peter Đirlić, z 19 točkami najučinkovitejši igralec svoje ekipe, storil dve napaki, po katerih se je tehtnica nagnila na stran Mladosti, kateri igralci so bili v nadaljevanju dovolj zanesljivi, da so izid v nizih znižali.

To je bilo opozorilo za varovance Matije Pleška, ki so si v četrtem nizu odločilno prednost priigrali po izidu 9:9. Ko je Diko Purić z blokom poskrbel za vodstvo 18:13, ki ga je takoj zatem povišal Đirlić, je bilo jasno, da točke odhajajo v Ljubljano.