Najboljši slovenski odbojkarski ekipi zadnjih let sta se v letošnji sezoni prvič pomerili že v uvodu srednjeevropske lige, v kateri bosta obe ekipi igrali do začetka modre skupine 1. DOL za moške. Navkljub odbojkarski evforiji, ki je vladala v Sloveniji v času evropskega prvenstva, se v dvorani Tivoli ni zbralo prav veliko gledalcev, vsekakor pa manj, kot bi si ACH Volley in Calcit Volley zaslužila.

Aktualni državni prvaki so v srečanje krenili brez srbskega podajalca Andrije Vilimanovića, prav tako še ni prišel ameriški libero Kyle Patrick Dagostino, medtem ko kamniški trener Marko Brumen ni mogel računati na poškodovana Maxsona Pereiro in Bojana Jordanova, čeprav sta bila oba v zapisniku. V zapisniku je bil tudi domači trener Matija Pleško, ki je bil v vlogi drugega podajalca.

Prvi so do dveh točk prednosti prišli Ljubljančani, ki so povedli s 6:4, a so Kamničani preko Kotnika na šesti točki izid že izenačili. Ko je letošnja okrepitev ACH Volleyja, srbski korektor Božidar Vučićević, uspešno končal napad domačih za vodstvo s 17:15, je Brumen posegel po prvem polminutnem odmoru. Za novo izenačenje je na 18. točki z blokom poskrbel Miha Bregar, na servis Jana Brulca pa je Andrej Štembergar Zupan z novim blokom Kamničanom priboril dve točki prednosti (20:18).

Z dvema odličnima servisoma Milosza Hebde so gostje povedli s 23:19, prav poljski sprejemalec pa je zaključil tretjo zaključno žogo za kamniško ekipo.

Po novi točki Hebde so kamniški odbojkarji v drugi niz krenili z vodstvom 6:2, vodili pa so tudi še s 14:10. Toda po asu Petra Đirlića so se jim Ljubljančani približali na točko zaostanka (14:15), hrvaški korektor pa je po polminutnem odmoru gostov izid tudi izenačil (15:15). S tem težav za Kamničane še ni bilo konec, kajti Matej Kök je prvič v drugem nizu domačine popeljal v vodstvo (17:16). Vendar je bilo veselje domače ekipe kratkotrajno, kajti Calcit Volley je po bloku Jana Brulca v končnico niza vstopil s prednostjo treh točk (21:18). Vendar se Ljubljančani niso predali, z asom Uroša Pavlovića so izid na 23. točki še enkrat izenačili, v napeti končnici pa je Mario Koncilja izkoristi drugo zaključno žogo Calcit Volleyja za vodstvo z 2:0 v nizih.