Prvo tekmo je Anglija odigrala pred 147 leti proti Škotski, sredi novembra pa bodo izbranci Garetha Southgata odigrali tisotič. V tem času so za reprezentanco zaigrali številni nogometaši in vsak izmed njih je dobil svojo zaporedno številko glede na prvi nastop v dresu angleške izbrane vrste.

Številka ena je tako pripadla prvemu angleškemu reprezentančnemu vratarju Robertu Bakerju, številko 1244 pa je dobil Tyrone Mings, ki je kot doslej zadnji odigral uradno tekmo. Zdajšnji reprezentanti bodo na tekmi proti Črni gori, na kateri bi jim že neodločen izid zagotovil nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto, nosili individualizirane drese s svojo številko. Ta bo dobila mesto na sprednji strani dresa pod grbom.

»Igralcem vedno govorimo o grbu na sprednjem delu dresa in tem, kakšen majhen del zgodovine smo,« je ob tem dejal selektor Southgate. Med letoma 1995 in 2004 je 57-krat oblekel angleški dres, sam pa je dobil številko 1071.

Svojo zaporedno številko, ki označuje prvi nastop za reprezentanco, nosijo tudi angleški reprezentanti v kriketu. Na za Angleže praznično tekmo proti Črni gori bo angleška nogometna zveza povabila nekdanje kapetane, reprezentante z največ nastopi in tiste iz leta 1966, ki so Angliji priigrali edini naslov svetovnih prvakov.