V slovenskem nogometnem pokalu bo danes ob 17. uri še zadnja prva tekma četrtfinala med Domžalami in Muro. To je sploh edini prvoligaški par v četrtfinalu pokala, v katerem imata oba kluba velike ambicije po osvojitvi lovorike. Glede na položaj na lestvici, kjer se Domžale borijo za obstanek, je pokalno tekmovanje trenutno za njih edina priložnost za uvrstitev v Evropo. Trener Domžal Andrej Razdrh v poldrugem mesecu še ni odpravil vseh težav, ki so se nakopičile v času predhodnika Simona Rožmana. Na šestih tekmah v slovenski ligi je bil polovično uspešen s po tremi zmagami in porazi. »Očitno so nekatere težave pregloboke, da bi jih lahko hitro rešili,« ugotavlja 42-letni Vrhničan Andrej Razdrh. Nikakor ne najde rešitve, kako odpraviti individualne napake v obrambi in izboljšati učinkovitost v napadu. Očitna težava domžalskih igralcev je strah pred neuspehom, zato si ne upajo prevzeti odgovornosti in jo prelagajo na druge.

Tudi za Sobočane velja, da je zanje najkrajša pot do evropske vozovnice skozi pokal. Mura še niha iz tekme v tekmo, ker je še ekipa v razvoju. Veliko bolje igra proti najboljšim klubom v državi (Olimpija, Maribor) kot pa proti sebi enakovrednim, kar je bilo očitno v soboto v Fazanerji ob remiju s Triglavom. V trenerju Anteju Šimundži imajo odličnega stratega za tekmovanje, kot je pokal. Za gostovanje v Domžalah bo sestavil taktiko za tekmo brez prejetega gola pred povratnim dvobojem, ki bo sredo v Fazaneriji. Obeta se taktična tekma brez tveganja s čakanjem na napako nasprotnika.

Izidi dosedanjih prvih tekem četrtfinala slovenskega pokala: Celje – Kalcer Radomlje 1:1 (povratna tekma v torek, 29. oktobra, ob 13.30), Aluminij  – Koper 1:0 (povratna tekma v torek, 29. oktobra, ob 16.30), Nafta – Rudar Velenje 2:1 (povratna tekma v sredo, 30. oktobra, ob 16.30).