Po slovesu Maribora se je od pokalnega tekmovanja že v osmini finala senzacionalno poslovila tudi branilka naslova Olimpija, ki je v Stožicah klonila proti Rudarju. Velenjčani so se v četrtfinalu pridružili Aluminiju, Kopru, Domžalam, Muri, Nafti, Celju in Radomljam. Žreb parov tretjega kroga bodo na sedežu nogometne zveze opravili čez teden dni.

Neurejene razmere znotraj Olimpije so se začele odražati tudi na igrišču. Igralcem še vedno zamujajo plače, blamažo z izpadom iz pokala pa je zamudil predsednik Milan Mandarić, ki vsaj do oktobra ostaja v ZDA. Trener Olimpije Safet Hadžić je delno premešal začetno postavo, v kateri sta prostor našla samo dva slovenska nogometaša. Rudar je bil v skladu s slovesom zadnjeuvrščenega moštva prve lige skromen, Ljubljančani pa niso našli rešitve s prebijanjem velenjskega bunkerja. Olimpija je veliko kombinirala pred nasprotnikovimi vrati, a je bila v počasnem ritmu premalo konkretna in odločna, da bi že v prvem polčasu odločila zmagovalca.

Rudar je ob koncu tekme pokazal več poguma in izkoristil slabosti Olimpije, ki je izgubila energijo za napredovanje. Akcije pred domačimi vrati so se hitro vrstile, dobrih deset minut pred koncem pa je Velenjčane v četrtfinale z evrogolom popeljal Damjan Trifković. Poparjeni Ljubljančani so izgubili živce in pozabili na manire. Rdeči karton sta prejela Eric Boakye in Luka Menalo, ki je bil tako besen, da so ga ob odhodu v garderobo vsi slišali, kako je slovenskemu nogometu sporočil: »Lahko je sram vas in vašo ligo.« Maloštevilni gledalci so Olimpiji namenili žvižge in kletvice, navijaška skupina Green Dragons pa je igralcem obrnila hrbet in hitro zapustila tribuno za golom.

»Nismo pokazali dovolj želje. Prelahko smo vzeli pokalni obračun in odigrali jalovo tekmo. Imeli smo pobudo, si ustvarili nekaj priložnosti, a to ni bilo dovolj za napredovanje. Rudar je zasluženo zmagal,« je priznal domači trener Safet Hadžić in dodal, da se želi moštvo čim bolj izolirati od trenutnih razmer v klubu: »Name te stvari ne vplivajo. Ker smo profesionalci, se moramo osredotočiti samo na igrišče in nasprotnike.« Trener Rudarja Nikola Jaroš verjame, da bo Velenjčanom zmaga v Stožicah dala krila tudi za uspešno zgodbo v prvi ligi, kjer moštvo še nima zmage: »Obramba in neatraktivna taktika sta se nam obrestovali. Verjeli smo v svojo igro in se pripravili na Olimpijo. Igralci spet uživajo v nogometu.«