Že v drugi minuti je Koper v vodstvo popeljal Dare Vršič, ki je uspešno izvedel enajstmetrovko. Nemanja Jakšič je v 28. minuti izkoristil slabo posredovanje domačega vratarja Primoža Bužana in izenačil, a je Koper že čez štiri minute spet vodil, odbito žogo je v mrežo pospravil Žan Žužek.

V nadaljevanju so gostje spet izenačili, Mihael Klepač je v 52. minuti dobro končal protinapad. Kljub novemu vodstvu Kopra, spet je z bele točke v 78. minuti zadel Vršič, so bili v polfinalu še vedno gostje, a bi dosežen zadetek domačih lahko spremenil skupni potek tekme. A še enega zadetka vodilna ekipa druge lige ni zmogla in napredovali so prvoligaški tekmeci.

Že popoldne pa je drugoligaška ekipa prišla med najboljše štiri v pokalnem tekmovanju; ekipa Kalcer Radomlje je v povratni tekmi igrala neodločeno 0:0 s Celjem. Prva tekma v Celju se je končala prav tako z neodločenih 1:1, o polfinalistu je odločil gol v gosteh.

Radomljani so ubranili ugoden izid s prve tekme. Domači so dolgo uspešno nadzorovali potek tekme, sicer prepustili pobudo prvoligaškim gostom, ki pa niso bili učinkoviti. V zadnjih 15 minutah so Celjani močno pritisnili, vratarja Lenarta Cerarja so dobro preizkusili Luka Kerin, Mitja Lotrič in Ivan Božić, samo v sodnikovem dodatku pa so imeli še tri priložnosti, a so domači zdržali in si zagotovili polfinale.

Preostala povratna obračuna četrtfinala bosta v sredo. Ob 16.30 bosta igrala Rudar Velenje in Nafta 1903 (prvo tekmo so z 2:1 dobili Lendavčani), ob 19.30 pa še Mura in Domžale. Prvo tekmo so Domžalčani dobili s 3:2.