Pod devet golov se je v letošnji sezoni prve lige podpisal napadalec Tabora iz Sežane Predrag Sikimić, ki se poteguje za naziv kralja med strelci. Dva zadetka je prispeval v nedeljo popoldan, ko je novinec med prvoligaši potopil državnega prvaka iz Maribora. Sikimić je bil soglasno izbran za najboljšega igralca štirinajstega kroga po izboru žirije Dnevnika. Z novimi desetimi točkami je v skupnem seštevku glasovanja skočil tik za vodilnega Roka Kronavetra.

»Zadovoljen sem v Sežani. Imam dobre soigralce, goli pa me osrečujejo. Prišel sem pomagat moštvu in rad bi pustil dober vtis,« je v kamero nacionalne televizije po visoki zmagi nad Mariborom povedal 37-letni Predrag Sikimić. Izkušeni srbski nogometaš iz Smedereva je v igralski karieri nastopal že za petnajst klubov. Med drugim je igral tudi na Tajskem in v Kazahstanu. Sikimić spada med največje adute sežanskega kluba z najnižjim proračunom v ligi, ki želi postati stabilen prvoligaš. Tabor je uspešen predvsem na domačem stadionu, kjer je na dosedanjih sedmih tekmah dosegel pet zmag.

V minulem krogu je drugo mesto osvojil napadalec Olimpije Ante Vukušić, ki je dosegel dva gola ob strelskem šovu proti Rudarju. Tretji je bil vezist Aluminija Alen Krajnc (zmaga proti Bravu s 5:1), četrti Luka Majcen (gol za Triglav v Murski Soboti), peti pa napadalec Tabora Rodrigue Bongongui.