V Srbiji norijo za Jeleno Karleuša, Ceco in podobnimi, v Ameriki prisegajo na hiphop zasedbo Crni Srbi (Črni Srbi). Takšno ime so si dali David, ki se predstavlja pod imenom Daveed ali Dacho, ter Afroameričana Jibri Bell, znan kot Crni Jova, in Ludi Nikola. Zraven sta še Spacecash, ki piše glasbo, in plesalka Damn Brandi.

David, ki v Chicagu živi že več let, sicer pa prihaja iz Novega Sada, je za balkansko glasbo najprej navdušil Jovana, potem pa je prišla ideja za youtube kanal, na katerem niso predstavljali samo svojih komadov, ampak tudi skeče. Ko so imeli dovolj veliko bazo sledilcev in so postali že manjša senzacija, je prišlo do nastanka skupine. Crni Srbi prepevajo v mešanici srbskega in angleškega jezika, pri čemer zna Crni Jovan po slabem letu tudi že kar nekaj srbščine. Jovan, ki si pravi tudi Srbski Obama, je namreč velik oboževalec Srbije in vsega srbskega. Tam je spoznal tudi Davida, ko rapa, pa je skoraj bolj srbski od Srba, sploh ko nanese beseda na rakijo in čevapčiče, navdušuje pa se tudi nad evrokremom.

V McDonaldsu iščejo čevapčiče

»Mi smo brati različnega, a tako podobnega porekla, ki delajo skupaj, da bi zgradili most med Ameriko in Srbijo,« se Crni Srbi, ki Srbijo želijo prikazati v lepi luči, predstavljajo na svoji facebook strani, s svojimi srbsko-angleškimi komadi pa hočejo razbijati stereotipe, ki se pojavljajo o Srbiji.

Javnost jih je registrirala, ko je nastala pesem Serbia is Coming to America, v katerem Jovan v McDonaldsu išče čevapčiče in rakijo. Nase so nato opozarjali še z akcijami po ulicah ameriških mest. Oblekli so se na primer v drese Partizana in Crvene zvezde ter spraševali mimoidoče, za koga navijajo, čeprav ti o srbskih nogometaših nimajo pojma. Da so veliki nogometni navijači, so dokazali tudi s pesmijo, s katero so podprli srbsko reprezentanco med svetovnim nogometnim prvenstvom v Rusiji. V videu z naslovom Prva liga, ki je kolaž posnetkov srbske reprezentance, nastopa tudi nekdanji srbski nogometaš Veljko Paunović, eno od pesmi, Ballin like Jokić, pa so posvetili srbskemu košarkarju Nikoli Jokiću, ki igra za Denver Nuggets.

Srbija do Tokia

»Pravijo, da je Srbija mračna, svet govori marsikaj. To je vaša bujna domišljija, vi, brati, ste nori, to so dobri ljudje (Kažu Srbija je mračna, svet priča svašta. To je vaša bujna mašta, vi ste brate ludi, to su dobri ljudi),« so nekateri od verzov v njihovih pesmih. Najbolj znana je Srbija do Tokia, v kateri pojejo: »Srbija je moja edina domovina. Jaz jo imam rad in to povem vsem brez kakršnega koli sramu. Povsod nas je dovolj, od L. A. do Pariza, vse do Kitajskega zidu, ker je v Srbiji kriza… Na televiziji smo vedno samo kriminalna slika. To je, tovariš car, grozno lažna slika. Srbija je čudovita, vedno reprezentant, reprezentant vseh.« (»Srbija je moja jedina domovina. Ja je volim, kažem svima, bez ikakvoga stida. Ima nas brate svuda, od LA-a do Pariza Sve do kineskoga zida, jer u Srbiji je kriza… Na teveju mi smo uvek samo kriminalna slika. To je samo, druže, care, strašno lažna spika. Srbija je divna, uvek reprezent, reprezent je svima.«)