Javna podpora politikom je za zvezdnike in zvezdnice praviloma izredno problematična, sploh če javno podprejo politika, proti kateremu redno potekajo protesti. To je nedavno izkusil tudi Goran Bregović, ki je v intervjuju za Al Jazeera Balkans dejal, da je Aleksandar Vučić, ne glede na to, kaj si o njem misli beograjska intelektualna elita, za Srbijo koristen. Dejal je, da Vučić dela koristne stvari za Srbijo, nekatere so tudi vidne, na primer tovarne in nove asfaltirane poti, ki jih sam vidi med potjo po Srbiji, izrazil je tudi podporo Beogradu na vodi, milijardni investiciji v luksuzna stanovanja in zgradbe ob Savi, ki kljub obljubam še vedno ni dokončan. Vse to naj bi bile koristne stvari za majhno državo, ki je izgubila vojno, je dejal Bregović.

Te besede so naletele na ostre odzive, zato se je predsednik Srbije v intervjuju za srbsko TV Nova opravičil tako Bregoviću kot tudi igralcu Nenadu Jezdiću in glasbeniku Željku Joksimoviću, ki so po njegovih besedah pretrpeli »linč polpismenih ljudi, ki mislijo, da so zelo pomembni«. Vsi trije so po Vučićevih besedah na neodobravanje naleteli zaradi podpore gradnji avtoceste od Obrenovca do Preljine, a sam je trojico zaradi podpore označil za pogumne in neodvisne osebe, ki razmišljajo s svojo glavo, imajo svojo kariero in so neodvisni od tajkunov ali koga drugega. Tudi Vučić se je sicer znašel v središču kritik zaradi svojega vedenja na nedeljskem odprtju avtoceste, saj so mu očitali, da se je obnašal, kot da je plačal gradnjo ceste iz lastnega žepa, na kar je Vučić odgovoril, da obstajajo ljudje, ki bi to lahko storili, a da to ni on.

Goran Bregović je sicer v omenjenem intervjuju, ki je bil na Al Jazeera Balkans objavljen v začetku meseca, dal kar nekaj izjav o politiki. Med drugim je dejal, da je po njegovem mnenju Bosna in Hercegovina skoraj brezupen primer, saj čez njo poteka »tragična meja« med katoliki, muslimani in pravoslavci. »Družina moje soproge je v času Tita živela v velikem stanovanju, v katerem je živelo več ljudi. V njem so imeli en hladilnik za Vlahe, drugega za muslimane. Tako so se takrat reševale stvari, ni bilo nobene potrebe po vojni,« je dejal Bregović in na vprašanje, zakaj je potem prišlo do vojne, dejal: »Očitno je nekdo ugotovil, da je komplicirano imeti dva hladilnika.«

Čeprav je hvalil njegovo delo, je Bregović v intervjuju dejal, da Vučića ne pozna osebno ter da tudi sicer nima veliko politikov med prijatelji. Zdi se mu, da je v politiki malo srečnih ljudi, predvsem zato, ker je politika tek na dolge proge, življenje pa je kratko. Le redko lahko politiki tudi sami vidijo sadove svojega dela. Navdušenje nad Vučićem tako izhaja tudi iz tega, da je rezultate njegovega dela po mnenju glasbenika mogoče tudi videti.

Bregovićev dober prijatelj pa je predsednik Republike Srbske Milorad Dodik, za katerega je v intervjuju dejal, da bi ga vsak človek z veseljem imel za prijatelja. Ocen o njegovem delu se je vzdržal. Milorad Dodik kljub prijateljstvu z Bregovićem zdaj sicer najraje prepeva pesem Pukni zoro, ki jo je napisal slovenski glasbenik Magnifico in ki je postala neuradna himna Republike Srbske. Ko so Bregovića v oddaji Tednik vprašali, ali mu je žal, da ni sam napisal te skladbe, je dejal, da mu je žal za milijon pesmi in skladb iz filmov, da jih ni napisal sam, ampak da na te stvari ne smemo gledati na tak način. Morda pa bo na naslednji srbski proslavi kakšno Bregovićevo pesem zapel Vučić.