Moštvo iz Las Vegasa je že po sedmih minutah vodilo z 2:0. Najprej je v šesti zadel Reilly Smith, minuto in 17 sekund kasneje je povišal Max Pacioretty. V prvi tretjini je znižal Austin Wagner. V drugi tretjini je Paul Stastny zadel dvakrat ob igralcu več. Dustin Brown je v peti minuti tretje tretjine znižal na 2:4, končni izid je 17 sekund kasneje postavil Mark Stone.

Pri zlatih vitezih je Marc-Andre Fleury zbral 36 obramb, njegov kolega na golu kraljev Jonathan Quick pa je ob 36 strelih prejel pet golov. Quick je na treh tekmah ob 92 strelih prejel kar 19 golov.

Kapetan kraljev Kopitar je v tej sezoni na petih tekmah zbral šest podaj in dva gola. »Dali so nam tri gole ob power-playu, to je velika stvar. V prvi tretjini smo se ob igralcu manj dobro gibali. Imel sem priložnost zadeti za 2:2, verjetno bi se tekma drugače odvila, če bi. Dobro smo si podajali plošček, bili smo agresivni. Ko se ponudi priložnost, jo moramo izkoristiti,« je menil Kopitar.

Tako Kopitar kot njegov trener Todd McLellan sta bila po tekmi mnenja, da mora ekipa vztrajati, predvsem pa izboljšati igro z igralcem več. »Pred nami je še veliko dela. Za nami je grozen večer. Moramo vztrajati. Posamezniki morajo garati, prav tako celotna ekipa,« je povedal McLellan, Kopitar ga je dopolnil: »Pri igri z igralcem manj moramo biti bolj kompaktni. Temu se moramo posvetiti. Ne smemo obupati. Popraviti moramo stvari in od tam nadaljevati.«

V noči na ponedeljek sta bili v ligi NHL še dve tekmi. San Jose je s 3:1 premagal Calgary, Pittsburgh pa je s 7:2 nadigral Winnipeg. Sam Lafferty se je izkazal z dvema goloma, Sidney Crosby z dvema podajama, Zach Aston-Reese pa z golom in podajo.