Colorado je prvič po sezoni 2013/2014, ko so na začetku sezone zabeležili šest zaporednih zmag, začel tako udarno.

Colorado je tokrat največ dela opravil že v prvi tretjini, ki se je končala z izidom 4:0 v njihovo korist. Za zmagovalno moštvo je zadelo šest različnih hokejistov, Nazem Kadri in Mikko Rantanen pa sta poleg gola k zmagi prispevala še dve podaj. Vratar Philipp Grubauer je zbral 29 obramb.

Prvič v sezoni pa je izgubila ekipa Edmonton Oilers. Po petih zmagah je tokrat na gostovanju morala priznati premoč Chicago Blackhawks. Domači hokejisti so zmagali s 3:1, gole pa so prispevali Patrick Kane, Alexander Nylander in Brandon Saad.

Moštvo New York Islanders je do zmage s 3:2 nad St. Louis Blues prišlo po podaljšku. Gostje so izid izenačili v zadnji minuti rednega dela, da je zmaga ostala doma pa je v drugi minuti podaljška poskrbel Devon Toews.

Odlično tekmo v dresu Boston Bruins je odigral David Pastrnak, ki je ob domači zmagi svojega moštva nad Anaheim Ducks prispeval vse štiri gole. Končni rezultat je bil 4:2.

Na začetku sezone pa se nikamor ne znajdejo hokejisti Dallas Stars, ki so izgubili še šesto od sedmih tekem. Tokrat so z 0:4 izgubili na gostovanju pri Buffalo Sabres.

Še slabše gre ekipi New Jersey Devils, ki je izgubila še šestič zaporedoma. Tokrat so hokejisti New Yerseya s 4:6 izgubili doma proti Florida Panthers.

Je pa do prve zmage v sezoni prišlo moštvo Minnesota Wild. Na gostovanju je z 2:0 ugnalo Ottawo Senators, Alex Stalock pa je za goste prispeval 26 obramb.