S 4:0 je bil Dobovec boljši od Kragujevca, s 7:2 je nadigral Mostar in je pred zadnjim krogom turnirja najmanj drugi v skupini 1, ki spada med štiri višje uvrščene skupine s po tremi vozovnicami. Za prvo mesto, ki ni samo prestižnega pomena, se bo drevi ob 20. uri pomeril z aktualnim evropskim prvakom Sportingom iz Lizbone. Za slovenske prvake bo tekma izziv in nagrada obenem. »Glede na njihove igre na tem turnirju sem prepričan, da se jim lahko zoperstavimo. Bi pa bila seveda senzacija, če bi jih premagali,« pravi reprezentančni vratar Dobovca Damir Puškar. Tekma s Sportingom bo bolj za dušo in nagrada za dosedanje uspehe,« dodaja Kristjan Čujec, ki je s štirimi zadetki po dveh krogih prvi letošnji evropski strelec Dobovca.

Izhodišče za nov nastop med najboljšo šestnajsterico je sicer Dobovec pripravljal že v preteklih sezonah. Nov sistem tekmovanja, ki je lani iz futsal pokala postal liga prvakov, namreč upošteva klubske in ne državnih koeficientov, slovenski prvak pa je zbral ravno dovolj točk, da je zaigral med višje uvrščenimi ekipami, ki imajo na široko odprta vrata napredovanja. Vseeno pa je moral premagati enajstkratnega prvaka Srbije in za potrditev uspeha še okrepljeni Mostar, ki je bil tudi po mnenju Kristjana Čujca težji tekmec. »Ko je po našem vodstvu poravnal izid na 1:1, smo tudi psihično precej padli. Z novima zadetkoma v njihovi mreži smo se vendarle dovolj hitro pobrali in v nadaljevanju potrdili zmago.« Ob pogledu v novembrski elitni del tekmovanja, ko bodo vsi tekmeci profesionalne ekipe, se ponovno poraja vprašanje, ali lahko slovenski klub vendarle potipa tudi proti spomladanskemu turnirju štirih za naslov evropskega prvaka. Kristjan Čujec je edini Slovenec, ki je igral na tem nivoju, in sicer leta 2014, ko je bil član azerbajdžanskega Araza. »Glede na spremembo sistema tekmovanja s po dvema ekipama iz najmočnejših držav je to skorajda utopija. Vseeno pa ne bi bili športniki, če ne bi vedno iskali prvega mesta.«

Na pragu elitnega dela lige prvakov sta ob jedru reprezentance v Dobovcu še dva člana naše izbrane vrste: kapetan Igor Osredkar in Matej Fidršek, člana hrvaškega prvaka Makarske.