Edini zadetek za kralje je dosegel Matt Luff, ki je bil uspešen v zadnji tretjini. Luffov zadetek pa je bil tudi zadnji zadetek na tekmi, ki se je končala z zmago gostujočega moštva. Za Montreal so zadeli Brendan Gallagher, Jordan Weal in Shea Weber. Slovenski hokejski as Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce na tekmi.

Svojo serijo zbiranja točk sta nadaljevala tudi Nikita Kučerov in njegova Tampa. Vodilna ekipa lige s 5:2 premagala Winnipeg, Rus, najučinkovitejši igralec lige, je pri dveh golih podal. Druga podaja je pomenila njegovo 108. točko v sezoni in izenačenje rekorda Vincenta Lecavaliera, ki je toliko točk dosegel v sezoni 2006/07.

Boston je še na 17. zaporedni tekmi osvojil vsaj točko. Tokrat je v domači dvorani po podaljšku premagal Carolino, ki je z dvema goloma Finca Sebastiana Ahoja povedla 2:0, nato prejela tri gole, točko pa ji je zagotovil Justin Williams. V podaljšku je tekmo odločil Čeh David Krejči. Carolina je izgubila prvič po petih zaporednih zmagah in prvič po štirih zmagah v gosteh.

Tekma v Bostonu je bila ena šestih, ki se niso končale po rednem delu. Podaljšek je odločil tudi obračun v Pittsburghu, kjer so domači pingvini s 3:2 ugnali Philadelphio, dva gola, tudi odločilnega, je dosegel Jake Guentzel, Sidney Crosby je sodeloval pri vseh zadetkih Pittsburgha, enkrat je zatresel mrežo, dvakrat pa podal, s tem pa presegel mejo 1200 točk v karieri.

Junak podaljška v Denverju je bil Nathan MacKinnon, ki je v tekmi proti Detroitu dosegel odločilni gol za Colorado. Columbus je po kazenskih strelih ugnal New Jersey, kazenske strele so gledalci videli tudi v New Yorku, kjer so Islanders ugnali Ottawo, in v Nashvillu, kjer so bili domači srečnejši od Minnesote.

Dallas je z nogometnim izidom 1:0 opravil z New York Rangers, Anaheim s 3:1 Arizono.